[164] Poszukiwanie Części do 164 3.0 12V

• Autor wątku Autor wątku bocianpolski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bocianpolski

Guest
Witam
Jestem tu nowy.
Mam moją Alfę od ponad roku i mam ogólnie bardzo duży problem z zakupem części do niej.
Obecnie od miesiąca szukam kompletnego rozrządu i kompletnego sprzęgła. Zjeździłem już wiele sklepów motoryzacyjnych i hurtowni części w wlkp i nie mogę dostać.
Oczywiści byłem też w serwisie alfy gdzie owe części mogą mi zamówić ale za jakieś astronomiczne kwoty np. sprzęgło za 1500zł a rozrząd za 1100!!!!!

I tu moja prośba do was drodzy użytkownicy 164
Czy macie jakieś swoje miejsca gdzie bez problemu dostajecie części do swych maszyn w miarę rozsądnych cenach?? np sklepy, strony internetowe itp.

Z góry dzięki:)

P.S. Nie ma lepszego auta niż Alfa 164:)))

We Wrocławiu są dwa godne polecenia sklepy. Na Lwowskiej i na Trzebnickiej. W jednym i drugim operuje mniej więcej tak- potrzebuje tego i owego do 164 silnik 06412 rok 94- i otrzymuje wszystko co trzeba. Chociaż rzadko tam ostatnio zaglądam i na szczęście nie zanosi się abym tam miał zaglądac.

a masz może jakiś namiar telefoniczny na te sklepy??
wolałbym najpierw zadzwonić i zapytać czy mają..

INTER-MOTOR
ul. Lwowska 9
tel. 361-86-70

i Trzebnicka:
Tel/fax: 0 71 322 95 57

JEżeli masz w swoim cacku napinacz hydrauliczny paska rozrządu to zapomnij o jego dostaniu :d mam namiar na człowieka który może by załatwił ale cena jakieś 800 zł :d moja rada , : zamień go na mechaniczny.A jeżeli stary nie cieknie znaczy to że jest sprawny więc do wymiany ewentualnie sama rolka. Co do sprzęgła to w kwocie 700 zł powinieneś spokojnie się zmieścić.

sprzęgło to w inter cars.
Rozrząd to tylko zmiana na mechaniczny (napinacz) - hydraulicznych brak.
Kupiłem ostatnią sztukę w aso na świecie ;/

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W Inter Carsie kiedyś, tzn 2 lata temu ponad nabyłem sprzęgło Sachsa z dociskiem i łożyskiem za 550 zł.

parę miesięcy temu szukałem do siebie i mieli jeszcze jeden taki napinacz na stanie , w norwegii :P cena 800 zł plus wysyłka :D:D

Panowie w Edpolu sprzęgło kosztuje nowe 750 pln na warsztat ok550. Pasek kosztuje do 90 pln, a napinacz jeżeli nie cieknie, a tylko rolka szumi to bym nie wymieniał.
Ja u siebie zastosowałem dwa polskie łożyska do silnika elektrycznego - każde kosztuje ok 12,50 pln. Po 60 tys km jak rozebrałem silnik na łożyskach nie ma śladu zużycia. Jak ktoś jest zainteresowany tym patentem jutro podam numer łożysk jak wrócę z pracy.

P.S. Jeżeli chodzi o sprzęgło to trzeba się pytać o sprzęgło do fiata bravo hgt, bo do alfy biorą cenę z kosmosu, a numer katalogowy ten sam.

Ja części kupuję u,,gości,, z Ciechanowa jeżeli jesteś zainteresowany podam Ci nr.tel.
można zapytać
Moje gg 7867517

co do napinacza to patent z rolką najtańszy. Są też podobno jakieś zestawy naprawcze, a jeżeli i to nie pomoże , to wymiana na mechaniczny.

właśnie udało mi się dzisiaj dostać sprzęgło za 660zł:)
Rozrząd to ciągle otwarta sprawa. Paski są, ale rolek czy napinaczy to ani widu ani słychu..
Nie poddaje się, będę szukać dalej, bo na rozrządzie już ponad 60tys..

Właśnie przerabiałem sprawę napinacza hydraulicznego. Rolkę da się dostać gdzieś i wymienić ( nie wiem jak i gdzie , bo poprzednik wymieniał). Do siłownika olejowego wszystkie gumki dostałem bez problemu w sklepie metalowym.
Gumową harmonijkę zamontowałem z zestawu naprawczego do wysprzęglika ( alfa 33, wysprzęglik bendix-bosch). Nie do końca pasuje ale jest OK. Do wtorku będę wiedział czy zda to egzamin.

Rolkę dostaniesz w Radomiu u naszego kolegi. Numeru telefonu szukaj w temacie ze sprawdzonymi sklepami.

Właśnie przerabiałem sprawę napinacza hydraulicznego. Rolkę da się dostać gdzieś i wymienić ( nie wiem jak i gdzie , bo poprzednik wymieniał). .

Rolka jeżeli uda ci się dostać to pasuje od jakiegoś Peugeota diesla z tym, że ja przeszukałem cala polske i na większości hurtowni nie ma po niej śladu jedynie chłop z Oleśna znalazł jakaś u siebie w magazynie.

Można kupić rolkę od Opla Frontery wyjąć z niej łożyska(zostawić tylko bieżnię), a do środka wstawić odpowiednie dwa łożyska(dobrane z sklepie z łożyskami). Działa na 100%. Przetestowane.

Można kupić rolkę od Opla Frontery wyjąć z niej łożyska(zostawić tylko bieżnię), a do środka wstawić odpowiednie dwa łożyska(dobrane z sklepie z łożyskami). Działa na 100%. Przetestowane.

Zgadza się.Do tej pory zrobiłem 10tyś km i póki co działa.To co Majkel napisał jest uproszczonym opisem.Tam się trzeba pobawić w toczenie i odpowiednie trzymanie wymiarów.W każdym razie nie jest to trudne.

Witam,
jeżeli kogoś interesują używane części to posiadam praktycznie wszystko do AR 164 Super 1997 rok, przejechane 140 000 tak że części żyleta.

Pozdrawiam

Witam,
jeżeli kogoś interesują używane części to posiadam praktycznie wszystko do AR 164 Super 1997 rok, przejechane 140 000 tak że części żyleta.

Z czystej statystycznej ciekawości- powód przeznaczenia auta na dawcę ?

Amortyzatory
Powrót