[146] Poszukiwane części

kapol1118

Nowy
Auto
Alfa Romeo 146 16V 2.0TS 150KM
Hej alfisti,

Poszukuję części do mojej belli, jest tego sporo więc proszę o zgłaszanie się tutaj lub w wiadomości priv.

Zamki centralne, Drzwi kierowcy, przednie drzwi pasażera oraz lewe tylne (obowiązkowo z siłownikami) jak również zamek klapy bagażnika.

Elektryczny mechanizm podnoszenia szyby pasażer przód, pasażer prawy i lewy tył.

Reflektor prawy, oraz lewe światło przeciwmgłowe.

słupek podsufitki

kratka nawiewu na szybę( ta podłużna)

zaślepka haka tył.

Poszukuję również foteli, jednak w związku z brakiem ofert chciałbym wiedzieć również czy da się dokonać SWAPA foteli z innej alfy... przeglądałem forum w tym kierunku jednak nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:
większość rzeczy bym miał - tylko jak sprawdzić te zamki czy działają ?

Czy mogę się podłączyć pod post? Ciężko znaleźć tutaj na forum.

Czy zamki nadal by były? Potrzebuję bębenków do obu stron z przodu. A także jedną 14" felgę aluminiową, taka jak tu: 917125052_1_1080x720.jpg

Witam podepnę się pod temat.Noszę się z zamiarem kupna alfy 145 lub 146 oczywiście do remontu,iw związku z tym chciałem się zorientować jak wygląda dostępność części a szczególnie do silników boxer,i ewentualne rady.Za odpowiedzi dziękuję.

Do boxera - nowych części do skrzyni nie ma, ja mam złożoną z dwóch - wybrane co najlepsze (ale za to kompletne sprzęgło nowe) . Elementy zawieszenia i hamulców dostępne bez problemu. Części do silnika (typu panewki, pierścienie, uszczelniacze, rozrząd, pompa wody, paski osprzętu, przewody zapłonowe...) są dostępne nowe. Elektryka - niektóre czujniki bez problemu, z innymi gorzej; znalazłem nawet nowy przełącznik kierunkowskazów i skrzynkę bezpieczników. Miska oleju - z nowymi jest ciężko, znalazłem na ebay, bo moja po naprawie zaczyna puszczać... Chłodnica płynu nowa. Poduszki silnika i skrzyni - regenerowane (poliuretan). Generalnie nie powinno być problemu z częściami niezbędnymi do zachowania sprawności technicznej, niektóre można zregenerować ale mogą się zdarzyć przypadki, że wysiądzie coś co jest niedostępne jako nowe. Zależy czy chcesz przywrócić do pełnego blasku, czy tylko do jako takiej sprawności technicznej.

Amortyzatory
Powrót