• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Popychacze hydrauliczne od VW

• Autor wątku Autor wątku skrzat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skrzat

Guest
Witam,
Pomimo, że przy remoncie silnika wymieniałem wszystkie szklanki, to znów zaczynają hałasować (przejechane ponad 30 tys. km). Moje pytanie teraz do Was, bo gdzieś wyczytałem, że pasują szklanki od Volkswagena, czy ktoś może orientuje się w temacie. Chodzi mi dokładnie o to, czy ktoś je zakładał do swojego silnika i jaka jest ich trwałość, może wytrzymają dłużej? Jakby ktoś mi też podpowiedział dokładnie z którego modelu VW pasują? Z góry serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

AR 1.6 8V Boxer

Może już wałki masz wyjechane ? albo za słabe cisnienie oleju

ok 25 tyś km zrobiłem na nich. Od jakiego nie powiem bo to nie ja je wstawiałem wiem że z VW

Nie rozumiem tego że jedne są od VW a drugie od Alfy. Są jedne takie same które pasują do tych autek, problem jest raczej w producencie tych popychaczy. To samo się może dotyczyć panewek

Są jedne takie same które pasują do tych autek

i kupując oryginały do VW będzie troszke taniej ale co do jakości to tutaj fajerwerków bym nie szukał.. będzie pewnie to samo. Co do trwałości to już trzeba pamiętać o oleju i o nie piłowaniu na zimnym ;)

Szklanki od VW 33mm pasuję idealnie bo to te same szklanki co w Alfie.

Szklanki, które mam obecnie założone są dedykowane do AR. Przejechałem na nich ponad 30 tys. km, auto nie było żyłowane na zimnym silniku i używam tylko dobrej jakości olej, który zmieniam regularnie. Nasuwa mi się na myśl powiedzenie: „Alfę trzeba kochać”, bo jak inaczej wytłumaczyć te wszystkie usterki. Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Koledzy wiem, że średnica jest 33mm, ale z których dokładnie modeli VW pasują te szklanki? Części chce zamówić przez neta i większość sprzedawców nie podaje rozmiaru tylko model samochodu, do którego pasują. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Czy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie? A może mi ktoś odpowiedzieć, czy wszystkie silniki boxera montowane w Alfach mają zastosowane takie same popychacze hydrauliczne (chodzi mi o silniki 1.4, 1.6, 1.7 i silniki montowane w Alfach 33)? Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

Może się kiedyś komuś przydać ta informacja:

VOLKSWAGEN
- oznaczenie silnika: 1.0 ccm - 2.4 ccm, benzyna, diesel
- model auta: GOLF, JETTA POLO, PASSAT, VENTO, SCIROCCO, CADDY, BORA, CORRADO
Numer katalogowy: CI 33000535

Amortyzatory
Powrót