[146] Pompa oleju

goska

Nowy
Auto
Alfa 146 1,4 boxer
Witam,
w mojej Alfie 146 1.4 boxer zepsuła się niestety pompa oleju. Czy wiecie może co z tym fantem zrobić, czy da się dopasować jakąś inną pompę, lub ma ktoś jakieś inne rozwiązanie?
Dzięki

Niestety kolego nie ma nowych ani zmienników i od innych aut nie pasują.Pozostaje szukać używki.mi udało sie kupić nową 5 lat temu mam w zapasie zalaną w oleju.

ja do tej pory o istnieniu takiej pompy nie słyszałam bo też pewnie bym tak zrobiła. A na nieszczęście nawet na szrotach ciężko taki samochód znaleźć. Dzięki

a jakieś zdjęcie mogę prosić bo robie na codzień automatyczne skrzynie biegów i nie jedną pompę olejową już oszukałem ;)

a jakieś zdjęcie mogę prosić bo robie na codzień automatyczne skrzynie biegów i nie jedną pompę olejową już oszukałem ;)

Sama regeneracja czy wymiana zębatek nie wystarczy, trzeba jeszcze zregenerować wytartą obudowę..
Mam taką pompę używaną ale na szczęście nie musiałem jej jeszcze testować ( kupiona 4 lata temu na allegro bo nawet we włoszech nowych nie można było dostać)
Pzdr

aluminiową obudowę można napawać klejem epoxydowym wiem bo kiedyś tak robiłem w silniku twin spark, później na magnesówke i obudowa jak nowa, wymiana zębatek i po sprawie, na jakiś czas wystarczy, tak się robi panowie i panie jeśli jest problem z obudowami których nie idzie już dostać, może nie jest to profesjonalne ale myślę że to by było najlepsze rozwiązanie, bynajmniej ja bym sobie tak zrobił

ja do tej pory o istnieniu takiej pompy nie słyszałam bo też pewnie bym tak zrobiła. A na nieszczęście nawet na szrotach ciężko taki samochód znaleźć. Dzięki

Ostatnia edycja:
aluminiową obudowę można napawać klejem epoxydowym wiem bo kiedyś tak robiłem w silniku twin spark, później na magnesówke i obudowa jak nowa, wymiana zębatek i po sprawie, na jakiś czas wystarczy, tak się robi panowie i panie jeśli jest problem z obudowami których nie idzie już dostać, może nie jest to profesjonalne ale myślę że to by było najlepsze rozwiązanie, bynajmniej ja bym sobie tak zrobił

Co klejem mozna to można.Ale pompę nie.Można napawać i obrobić,na pewno nie kleić.

A później mamy wpisy na forum, zatarty TS, panewki, ts to shit itp...
Co można to można ale bez przesady... :rolleyes:

Amortyzatory
Powrót