• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pomocy!!!!!

• Autor wątku Autor wątku osa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

osa

Guest
Potrzebuje Waszej pomocy!!!
Dzis rano probowalem otworzyc drzwi od mojej alfy czulem lekki opor(przymarz zamek lekko) ale kluczyk przekrecil sie,drzwi sie otworzyly ale jak wyciagnelem kluczyk to tylko polowe jego!!! poprostu pekl mi i reszta zostala w zamku :( Co ja mam teraz zrobic? kluczyk mam z immobilasierem ;/ Mam tylko jeden i teraz nie mam pojecia co robic :( czy mam cale drzwi rozebrac i wtedy jakos zamek sie wyjmie czy co???? i jaki koszt jest dorobienie takiego klucza???? Prosilbym o szybka odpowiedz bo samochod stoi caly czas otwarty ;/ jak mozecie to napiszcie na gg 10387796

nie dobrze nie dobrze. dorobienie klucza około 750 zł niestety. kwota zawiera kupno karty kodowej dorobienie klucza i zaprogramowanie transpondera od immobilisera. i na dodatek prawdopodobnie serwis to może zrobić choć gdzieś kiedyś słyszałem że ktoś gdzieś dorabia w polsce. no chyba że jakimś cudem uda ci się dorobić ten ów klucz i przełożyć jakoś transponder ze starego do nowego kluczyka. napisz co i jak zrobisz.

Poszukaj gościa, który otwiera awaryjnie samochody. Jest on w stanie wymienić wkładkę zamka, na podstawie samego zamka dorobić nowy kluczyk a immo przełóż ze złamanego klucza. Taniej się już nie da. A jak nie to serwis i tak jak kolega wyżej napisał

nie strasz chłopaka cinas bo całe "graty" może przełożyć do nowego kluczyka ( jak pisze piter ) tylko potrzeba speca co by mu nowy kluczyk zrobił

nie strasz chłopaka cinas bo całe "graty" może przełożyć do nowego kluczyka ( jak pisze piter ) tylko potrzeba speca co by mu nowy kluczyk zrobił

Dokładnie tak. Poza tym rok 98' miał jeszcze immo 2 generacji, a co za tym idzie dorobienie takiego kluczyka z zakodowanym transponderem jest możliwe poza ASO bez większych problemów i kosztuje od 120-150 zł (przynajmniej w mojej okolicy). Cena około 750 zł, to cena dorobienia trzeciej generacji kluczyka z otwieraniem auta i klapy w nim, a odbywa się to nawet bez fizycznej obecności starego kluczyka, bo po podaniu numeru VIN i karty kodowej dostajesz nowy zakodowany w fabryce kluczyk. W razie braku karty kodowej, każdy salon Alfy lub Fiata, wysyła mailem prośbę o ponowne jej wydanie (oczywiście powinno się to odbyć na podstawie dowodu rejestracyjnego i danych właściciela), a opłata za duplikat wynosi około 100 zł. Podobnie jest ze starszymi modelami kluczy, ale jak wiadomo ASO sobie śpiewa dużo więcej niż np "Pan Kaziu tudzież Mieciu" dorabiający klucze.

Identyczny przypadek miał mój sąsiad 2 dni po zakupie jego pierwszej AR. Oczywiście solidarnie mu pomogłem, bo nie wiedział, że w kluczyku jest zalany wkład z transponderem, który po delikatnym "wydłubaniu" wsadziłem mu w obudowę nowego kluczyka i wszystko działa ok.

---------- Post dodany o godzinie 08:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:19 ----------

Poszukaj gościa, który otwiera awaryjnie samochody. Jest on w stanie wymienić wkładkę zamka, na podstawie samego zamka dorobić nowy kluczyk a immo przełóż ze złamanego klucza. Taniej się już nie da. A jak nie to serwis i tak jak kolega wyżej napisał

Da się taniej, bo dorobienie grota kluczyka na podstawie złamanego starego jest możliwe o ile nie ma dużych ubytków na złamaniu. Reszta już jest opisana wyżej.

witam:) mam podobny problem.kupilem auto z jednym kluczykiem ale gosc dal mi karte z kodami,tylko trzeba sie zmusic zeby w koncu dorobic zapasowy.

A mam takie pytanie jeszcze jak wogole zabrać sie samemu za zdjecie klamki zeby ten kawalek co zostal w srodku wyjac???? trzeba cale drzwi od srodka rozebrac czy jak???

Dzieki wszystkim za pomoc,podzwonilem popytalem i przyjechal do mnie koles ktory zajmuje sie awaryjnym otwieraniem samochodow.Pomogl wyjac mi ten kawalek co zostal w srodku i pojechal do siebie,wrocil po 2 godzinach z dwoma kluczami.Udalo mu sie zrobic ten klucz z immobilaiserem +klucz tylko do otwierania drzwi.Wzial za to 350 zl

Amortyzatory
Powrót