• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pomocy!Zblokowany hamulec ręczny AR 156 2,4 JTD 2001r.

• Autor wątku Autor wątku WotoKr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WotoKr

Guest
Witam Serdecznie!
Wczoraj wieczorem zapomnialem niestety ,ze zima i zaciągnąłem ręczny na noc.
Dzisiaj rano nie udało się go opuścić do końca i mam zblokowane tylne koła.
Czy jest jakiś sposób,aby je odblokować? bo chciałbym jakoś dotrzeć do warsztatu.
Z góry dziękuję za pomoc.

Witam
Myślę, że zamarzła Ci woda w stelażu linek hamulca ręcznego. Najprościej to poczekać na temperaturę dodatnią lub wstawić pod auto jakąś farelkę i czekać aż puści.
Jeżeli będziesz i tak wymieniać linki hamulcowe - bo jeżeli często masz problem z zamarzaniem hamulca to wg mnie linki nadają się do wymiany - możesz unieść auto na lewarku, ściągnąć koło i obciąć linkę hamulcową krótko przy samym zacisku. Ale to wg mnie ostateczność.
Z farelką uważaj - nie podpal auta ;)
Pozdrawiam

wal_kon napisał:
Witam
Myślę, że zamarzła Ci woda w stelażu linek hamulca ręcznego. Najprościej to poczekać na temperaturę dodatnią lub wstawić pod auto jakąś farelkę i czekać aż puści.
Jeżeli będziesz i tak wymieniać linki hamulcowe - bo jeżeli często masz problem z zamarzaniem hamulca to wg mnie linki nadają się do wymiany - możesz unieść auto na lewarku, ściągnąć koło i obciąć linkę hamulcową krótko przy samym zacisku. Ale to wg mnie ostateczność.
Z farelką uważaj - nie podpal auta ;)
Pozdrawiam

Może racja poczekam więc do godziny 12 bo wtedy w Krakowie ma być +2 stopnie:)
Zdarza mi się to pierwszy raz więc z ucinaniem linki sie wstrzymam jeszcze:)
Dzięki za pomoc

Jeszcze przemyślałem to - możesz też po ściągnięciu koła tylne próbować ciągnąć czymś za linkę hamulca - może puści ;)

wal_kon napisał:
Jeszcze przemyślałem to - możesz też po ściągnięciu koła tylne próbować ciągnąć czymś za linkę hamulca - może puści ;)

Oki podziałało 8) poszarpałem za linki przy kołach i momentalnie wszystko wróciło do normy!:) Dzięki za pomoc!!!

Nie ma za co - cieszę się, że zadziałało ;)

Amortyzatory
Powrót