• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pomocy!! Problem ze światłami mijania!!!

• Autor wątku Autor wątku wielgatss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wielgatss

Guest
witam wszystkich, mam mały problem ze światłami mijania i postojowymi, jak włanczam je nic sie nie dzieje kontrolka pokzauje ze mam włączone ale światła nie swiecą musze jeździć na długich bo tylko te działają, bezpieczniki sprawdzałem są dobre. jeszcze jedno to lewy kierunkowskaz jak włącze to bardzo szypko tyka nie normalnie a prway wpozadku.

Pewnie wysiadł wyłącznik przy kierownicy. Ostatnio juz kilku kolegów miało podobny problem.

Sprawdzałeś czy żarówki masz dobre? Tam są H7.
Kierunkowskaz miga Tobie szybciej, bo żarówka któraś od kierunkowskazu jest spalona.

Miałem podobny problem ze światłami i po wymianie przełącznika wszystko wróciło do normy.

też sprawdziłbym żarówki

Sprawdzałeś czy żarówki masz dobre? Tam są H7.
Kierunkowskaz miga Tobie szybciej, bo żarówka któraś od kierunkowskazu jest spalona.

Miałem niedawno taki przypadek, że spaliły się dwie przednie żarówki (nie wiem w jakim odstępie czasu ale na pewno niewielkim). Światła niby się paliły tylko ciemno było :D To tańsza opcja niż przełącznik więc warto by sprawdzić najpierw żarowki.

żarówki sa sprawne bo nawet wymieniałem na nowe, a dokładniej z tym przełacznikiem gdzie go szukać?? czy chodzi o całą manetke świateł bo ja sie nie znam za bardzo

przeciez jak zarowka sie spali to jest kontrolka i swieci jak nie ma obwodu? :| wiec to raczej cos innego niz zarowka

Witam miałem taki sam przypadek jak ty....a dokładnie jechałem z wakacji nad morzem i ok 350km od domu w nocy przelanczajac swiatła z "długich" na "krótkie" nagle zgasły:eek: po paru nerwowych uderzeniach pięścią w stacyjkę ponownie sie zapaliły :laugh:okazało sie ze styki były już przypalone na styczniku (elektryk 30zł)

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót