• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Pomocy!! gdzie czujnik

• Autor wątku Autor wątku jimmi86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jimmi86

Guest
Witam Panów.
Mam mały problem, od niedawna posiadam alfe 146 1.4TS Junior z 99 roku. kupilem ja z uszkodzona manglownica za 2000 zeta bo widziałem w tym okazję. Moj problem leży w tym, że wentylator chłodnicy jest na przełączniku przy kierownicy. Chciałem to zrobić normalnie ale nie potrafie znaleźć czujnika, na chlodnicy nic nie ma szukałem juz wszędzie i nic. Więc prosze was starych wyjadaczy o pomoc za którą z góry dziękuje

O ile ja wiem to wentylatorem zarządza ECU a sygnał o temp pobiera z czujnika wkręconego w termostat.

Sprawdziłem go. nie daje oznak życia :/ A tej czujnik w w termostacie jest odpowiedzialny tylko za wentylator czy ma jeszcze jakies inne fuchy ??

Dzieki niemu ECU wie czy jest silnik zimny czy Ciepły i dzieki tym informacją ustala dawke paliwa czy ma być załączone ssanie itp.

Dziękuję za Twoją pomoc, zastanawiało mnie to bo temperatura na Liczniku normalnie rosnie i myślałem że czyta ją z tego samego czujnika

Czujnik na wskaźniki jest inny niż na komputer i są od siebie niezależne

Amortyzatory
Powrót