• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Poduszki POwietrzne ALFA 156

damian89

Nowy
Auto
AR 166 3.2
Witam mam do was pare pytań chce założyć do swojej alfy poduszki powietrzne kierowcy i pasazera mysle nad poduszkami zdemontowanymi z innego auta reszte planuje kupic nową czyli sensor iii .. własnie czego jeszcze potrzebuje zeby cały system poduszek był nowy ( poduszki zdemontowane tak jak pisałem wczesniej ) prosze o pomoc . Czy taka operacja jest kosztowna i wymaga wiele czasu . Dzwoniłem do aso do KRakowa i przemiły pan powiedział mi ze za 10 tysięcy złotych mi założą .....parsknołem śmiechem i się rozłączyłem oni chyba maja nie równo pod sufitem ;/;/.

Może na początek się określ, jaka to alfa (niby w temacie jest 156, ale przecież one miały już seryjnie co najmniej jeden Airbag) i dlaczego chcesz je montować? Wybuchły, czy nie było wcale?

Alfa 156 2.4 jtd cf 3 seryjnie 6 poduszek 2 wystrzeliły . wogule mam tez pytanie czy opłaca sie to robic ???

Poszukaj poduszek na allegro i sensor odpowiedzialny za ich włączenie. Najlepiej zadzwoń do "Szwagrów" z Ciechanowa (są na Allegro i tutaj na forum też do nich gdzieś był numer, tylko musisz poszukać), oni powinni mieć to wszystko. Po zmianie sensora i montażu poduszek musi Ci ktoś błędy wykasować i będzie ok. Poza tym sprawdź czy nie masz wystrzelony napinacz pasa bezpieczeństwa, bo on też przy uderzeniu czoło-bocznym często wystrzeliwuje.

Natomiast pytania o opłacalność jakoś nie rozumiem. Skoro chcesz zaoszczędzić kilkaset złotych i mieć świadomość, że przy ewentualnym wypadku Ci poduszki nie zadziałają, to nie ma sprawy.

nie chodzi o oszczednosc tylko gdyby to kosztowało 4 tys zł to zwyczajnie mnie nie stac na to:(. ok wielkie dzieki za pomoc :)

chyba na same poduchy
ale ja się tam nie znam

poduchy

Witam to znów ja :):) . Na wstępie chciałem podziękować andro34 za numer do Panów szwagrów :) . a wiec tak poduchy z sensorami i napinaczami pasów 110 zł z rabacikiem :):) sama usługa w ASO ganinex katowice 300 zł z diagnostyką :) . Myslę ze sie opłaca co wy na to ??

---------- Post dodany o godzinie 18:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:01 ----------

1100 nie 110 sorki pomyłka :)

Poszukaj poduszek na allegro i sensor odpowiedzialny za ich włączenie. Najlepiej zadzwoń do "Szwagrów" z Ciechanowa (są na Allegro i tutaj na forum też do nich gdzieś był numer, tylko musisz poszukać), oni powinni mieć to wszystko. Po zmianie sensora i montażu poduszek musi Ci ktoś błędy wykasować i będzie ok. Poza tym sprawdź czy nie masz wystrzelony napinacz pasa bezpieczeństwa, bo on też przy uderzeniu czoło-bocznym często wystrzeliwuje.

Natomiast pytania o opłacalność jakoś nie rozumiem. Skoro chcesz zaoszczędzić kilkaset złotych i mieć świadomość, że przy ewentualnym wypadku Ci poduszki nie zadziałają, to nie ma sprawy.

Na Allegro są jako "Szwagry100" - nr tel: 602 584 823 oraz 502 226 970

Faktycznie warto do nich zadzwonić / napisać - mają chyba wszystko ;)

PS. Z tego co widzę, nie chodzi o "kilkaset" zł... 10000PLN to nie jest mało ;p - za te pieniądze można kupić całe auto... :)

---------- Post dodany o godzinie 18:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:29 ----------

Sorry... nie zauważyłem, że już ktoś podał nr ;) ^ ^

Poduszki do Alfy 156 za śmiesznie tanie. Na allegro można je kupić już od 30zł.

Poduszki do Alfy 156 za śmiesznie tanie. Na allegro można je kupić już od 30zł.

Tanie sa do wersji przed liftingiem wnetrza z tego co zauwazyłem do poliftingowych wnetrz sa raczej drogie :):) poduche kierowcy za mniej niz 500zł nikt raczej nie kupi :(

Witam Panowie długo mnie tu nie było wiec odswiezam temat z kolejnym zapytaniem :)
Czy poduszka pasażera z 156-tki przed liftingiem wnetrza podejdzie do 156-tki po lifcie wnetrza?? i czy sensor tasma i napinacze sa takie same w wersjach przed i po liftowych ???

Amortyzatory
Powrót