Ja to właśnie przerobiłem w niedzielę i bardzo żałuję, że nie porobiłem zdjęć. Postaram się to jakoś opisać.
Po pierwsze wyciągnąłem radio. Nie miałem specjalnych haczyków, więc wsunąłem długie śrubokręciki w oba otwory z jednej strony i pociągnąłem radio z tej samej strony, podważając od spodu. Potem to samo z drugiej strony. Dalej już wyszło samo. Na koniec odpiąłem dwie wtyczki i wtyk antenowy. Wtyczki są różne i nie da się podłączyć ich odwrotnie. W środku pozostał krótki blaszany tunel, który by wyjąć musiałem ścisnąć po środku stykając górę z dołem.
Pod wnęką od radia są cztery śrubki, które łatwo można wykręcić dużym krzyżakiem. Po bokach tej wnęki są dodatkowe śrubki imbusowe, schowane dosyć głęboko. Panel zegarków i radia u dołu trzymany jest tymi śrubami, ale na górze ma języki skierowane do góry, więc by ją zdjąć trzeba zrobić ruch jakby tam były zawiasy. Jest tylko utrudnienie z dołem ramki, która jest częściowo trzymana przez ramkę z pokrętłami. Ja ją lekko odgiąłem do siebie.
Same zegary są przykręcone czterema śrubami, które nie stanowiły żadnego problemu. Na tyle każdego zegara znajdziesz po dwie wystające oprawki (wyglądają jak wystające koreczki), które trzeba lekko przekręcić w lewo i wyciągnąć razem z żaróweczką. Żarówki są białe, szklane. Wymieniaj wszystkie 6, bo nowe będą świecić mocniej.
Montując wszystko zwróć uwagę na kable od radia. Między tyłem radia a ścianą przegrody nie ma za dużo miejsca i pokręcona wiązka może zostać ściśnięta i nie pozwolić wsunąć radio do końca.
Powodzenia.
Ps. Nie ruszane oprawki żarówek tak mocno siedzą, że nie dałem rady wykręcić ich wsuwając jedynie rękę przez wnękę radia. Bałem się też, że wypadnie mi oprawka z żarówką tam gdzieś do środka.