Podświetlenie sterowania nawiewami

Jarek`

Nowy
Auto
159sw 1.9 8v
Witam :)
Tym razem chciałem się pochwalić:D
Otóż przepaliły mi się żarówki w pokrętłach od sterowania nawiewami, więc
dzisiaj wziąłem się za naprawę.
Oto jaki efekt wyszedł:) kolor: wyszedł błękitny ;)
Tylko coś nie wyszło z pokrętłem od ustawiania temp. ale jutro to opanuje;)

ja u siebie też wymieniałem ładnie wszystko świeci w taki neutralny zielony kolorek:) myślałem o diodach ale by świeciły pewnie w jednym punkcie i by głupio sie to prezentowało

ja u siebie też wymieniałem ładnie wszystko świeci w taki neutralny zielony kolorek:) myślałem o diodach ale by świeciły pewnie w jednym punkcie i by głupio sie to prezentowało
I tu się mylisz;) to co widać wyżej to jest właśnie podświetlenie diodami świecącymi na biało co w efekcie daje kolor błękitny, oraz jest rownomiernie podświetlone;)
Zastanawiam się też czy jakbym wlutował białe diody w podświetlenie zegarów i wskaźników, czy również wyszedłby kolor błękitny, bo nie powiem fajnie wygląda:)

mam pytanko jakie tam żarówki idą i jak się do nich dostałeś, mógłbyś opisać wymianę tych żarówek krok po kroku byłbym wdzięczny. bo mi się dwie musiały przepalić bo nie świecą i mnie to strasznie denerwuje

mam pytanko jakie tam żarówki idą i jak się do nich dostałeś, mógłbyś opisać wymianę tych żarówek krok po kroku byłbym wdzięczny. bo mi się dwie musiały przepalić bo nie świecą i mnie to strasznie denerwuje

Ja to mam ze zdjęciami, ale muszę znaleźć chwilę, żeby wkleić z opisem do działu "zrób to sam". Może jutro wieczorem się zmobilizuję. Pozdrawiam.

Ja to mam ze zdjęciami, ale muszę znaleźć chwilę, żeby wkleić z opisem do działu "zrób to sam". Może jutro wieczorem się zmobilizuję. Pozdrawiam.
Byłbym bardzo wdzięczny jak byś wkleił, na pewno nie tylko mi się przyda. A nie jest to taka prosta sprawa:)

Ja dodam tylko , że jeśli ktoś chce aby dioda nie świeciła punktowo tylko równomiernie to należy zeszlifować jej soczewke na płasko, i całość zmatowić drobnym papierem ściernym. Robiłem tak kiedyś do podświetlenia zegarów w Śp. matizie:D

Byłbym bardzo wdzięczny jak byś wkleił, na pewno nie tylko mi się przyda. A nie jest to taka prosta sprawa:)

Mówisz i masz... Już założyłem nowy temat ze zdjęciami i opisem, ale pewnie się pojawi jutro, jak go moderator zatwierdzi. Pozdrawiam.

Ja w poprzedniej Alfie też całe podświetlenie wymieniłem na diody. Kolorek był podobnie "seledynowy".

Amortyzatory
Powrót