podświetlana gałka zmiany biegów :D

• Autor wątku Autor wątku komar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tego co wiem, to robak jest wyposażony w taki bajer, więc jak tu Ci nie odpowie, albo będzie to za długo trwało to uderz do niego na priv ;)

montaż nie jest problemowy pod warunkiem że gałka będzie pasować do Twojego modelu samochodu.
Ja mam w AR 156 podobną do tej i wygląda całkiem przyjemnie ;)
Przy gałce jest kabelek do podłączenia zasilania 12v i ja to mam podłączone do podświetlenia zegarów.

Smiem twierdzic, ze ta galka ze zdjecia z aukcji to moja galka :) Jakis czas temu zamowilem u tego sprzedawcy galke, ktora sam zaprojektowalem (nie mial takiej w swojej ofercie) i bez problemu ja dla mnie wykonal. Sprawuje sie rewelacyjnie. Nie ma zadnego problemu z podlaczeniem. Najlepiej podpiac pod podswietlenie zapalniczki - wowczas zaswieca sie razem z wlaczeniem swiatel. W mojej Alfie kolor podswietlenia jest czerwony, idealny z tym ja na tej galce.
Wykonanie galki jest na bardzo wysokim poziomie. Zanim zamowisz, to dla pewnosci zmierz srednice i podaj sprzedawcy, bys pozniej nie mial problemu z montazem.
Pozdrawiam.
- Rafal

Ja mam u siebie w 146 ta galke :) montaz banalny. Prad pociagnalem od podswietlenia popielniczki. montaz tez prosty, je skracalem drazek wiec nie mialem problemu ze zdjeciem starej galki :) jak bys chcial foto to napisz bo gdzies chyba mam :)

jesli mozesz to jasne bardzo chetnie zobacze - tym szybciej u siebie zaamontuje

jak sciągnąc gałkę biegów z drążka? tam jest gwint czy wciskana jest? jak to zrobic?
Przy 166 jest wciskana na drobnym wieloklinie, bardzo mocno na nim siedzi.
Trzeba tylko wyciągnąć do góry, ja troszkę podważałem śrubokrętem(uwaga na podciąganą dźwignie żeby nie uszkodzić)
Po kilku podejściach ci się uda
Uważaj bo jak puści to możesz wyrwać plastiki, urwać lusterko lub tez wybić sobie zęby:-)
Czego Ci nie życzę

Witam,

A da się taką gałke zamontować jeśli wsteczny wrzucam podnosząc ten pierścień pod gałką do góry ? A co do wyciągania na siłe starej gałki to radze uważać, miałem tak w bmw i jak juz puściła to bym sobie nos złamał ;p

Czytając nazwe tematu miałem mieszane uczucia co może kryć się w środku :P Ale ta gałka wygląda naprawde fajnie.

Czytając nazwe tematu miałem mieszane uczucia co może kryć się w środku :P Ale ta gałka wygląda naprawde fajnie.
No raczej nie zamontowalbym galki w ksztalcie trupiej czachy z podswietlanymi oczodolami, albo pseudoaluminiowej z niebieskim podswietleniem i napisem "TUNING" :D
Pozdrawiam.
- Rafal

a co do Alf 145 i 146 to sa one wciskane a jak z tymi galkami z allegro tez wciskane ??? a co myslicie o bili 8 ???

a jakbym chcial skrócić drążek? udało mi się wyciąnąć gałkę ale tam rzeczywiście jest wieloklin wiec jak go wytne (w celu skrócenia) to na czym bedzie się trzymac gałka??

a co do Alf 145 i 146 to sa one wciskane a jak z tymi galkami z allegro tez wciskane ??? a co myslicie o bili 8 ???
Ta moje jest przykrecana trzema srubkami typu imbus. Tzn naklada sie ja na drazek i dociska trzema srubkami, ktore sa na obwodzie, sa one ostro zakonczone i po prostu wgniataja sie w drazek mocujac galke wystarczajaco stabilnie.
Pozdrawiam.
- Rafal

a jak puściliście kabelek od zasilania podświetlenia gałki w tej odbudowie plastikowej na lewarek strasznie mało miejsca i ciasno

Ja u siebie (wersja z nowym wnetrzem) puscilem go w dol pod mieszkiem oslaniajacym drazek, nastepnie pod tunelem i czesciowo pod konsola srodkowa, az do podswietlenia zapalniczki.
Pozdrawiam.
- Rafal

ups... a ja nie wytrzymalem i zamontowałem bez podłaczania... ale i tak wyglada zajrbiscie...

Amortyzatory
Powrót