• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Podłączenie pod komputer

• Autor wątku Autor wątku Sebastoss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebastoss

Guest
Witam,
Czy jest osoba z forum (śląsk) która posiada sprzęt do podłączenia się pod komputer ?

...A jeżeli takiej nie ma to może w kilka osób złożyć się na sprzęcik by samemu kasować błędy...
Co wy na to (osoby z rejonu katowice-gliwice) czy jest taka potrzeba ???
Bo ja muszę po raz 3-ci jechać na podpinkę i kolejne 50 zeta leci...z kieszeni.

Proszę o opinie

pozdrawiam

złożyć się to raczej nie bo ten komp 30 tys zł kosztuje :mrgreen:

? 30 tysi ale razem z garażem, i wyposarzeniem? :lol:
Pisałem do jakiegoś gościa maila na allegro i za 450 masz zestawik, + koszt kompa
Monitor mam, jakąś starą bude też...

chyba że się mylę...

(sam alfaDiag kosztuje 60 Euro + kabel)

pozdrawiam

jak miałem praktyke w ASO to mechanik powiedział uważaj z tym kompem bo to 30 tyś jest warte :)

nie no spoko wiem ile kosztuje sprzęt warsztatowy w ASO (siedziałem w daewoo) , aczkolwiek jak pisałem wyżej - za dużo niższą cenę można się podpiąć (oczywiście że znajdą się chętni)

pozdrawiam

Sebastoss napisał:
Witam,
Czy jest osoba z forum (śląsk) która posiada sprzęt do podłączenia się pod komputer ?
(...)
Co wy na to (osoby z rejonu katowice-gliwice) czy jest taka potrzeba ???
Bo ja muszę po raz 3-ci jechać na podpinkę i kolejne 50 zeta leci...z kieszeni.
(..)

Ciesz się że 50zł, w Opolu zaśpiewali mi 100zł + VAT :mrgreen:

w piątek byłem kasować check-a okazało się że ma zawaloną pamięć nieznanym sporadycznym błędem...
Dziś w drodze z mikołowa przy stałej prędkości 70km/h zapalił mi się znów!
...więc ...zaś powrót do początku :|?:

Sebastoss napisał:
w piątek byłem kasować check-a okazało się że ma zawaloną pamięć nieznanym sporadycznym błędem...
Dziś w drodze z mikołowa przy stałej prędkości 70km/h zapalił mi się znów!
...więc ...zaś powrót do początku :|?:
Nieznanym sporadycznym błędem?? Komputer AR to nie powieść Danielle Steele :>>>
Nie ma czegoś takiego jak "nieznany" błąd, a "sporadyczny" to już prędzej.
Gdzie Ty swoją bellę serwisujesz? Jaki to błąd?

Panowie gdzie w okolicach Katowic można podpiąć autko pod komputer? Ma ktoś z Was sprawdzone (dobre i tanie :lol: ) miejsce?

w katowicach AUTOITALIA na rozdzienskiego 501381844 lub 5160235530 moim zdaniem sa naprawde niezli pozatym niedrodzy polecam:)

ja byłem ,,GANINEX''na rozdzieńskiego podpięcie pod kompa coś 78zł ale idzie się dogadać z diagnostami :wink:

troszke drogo :? [oficjalnie]ale sie dogadałem jak pisałem wyżej :lol: tymbardziej że nikt niemógł usunąć przyczyny usterki

Fred napisał:
Ech ten Ganinex Drożyzna
U mnie podpięcie kosztuje 4paka
Tylko szkoda ze jtd jeszcze nie rozpracowales
bo mam prolem ktory musialbym sprawdzic najprawdopodobniej (wedlug instrukcji cos z wtryskami chyba sie dzieje) ale jak to autko kupowalem sparwdzali na kompie i nieby wszystko bylo ok a tu taki zonk najpierw sprzeglo a teraz chyba wtryski.
Zapalila mi sie kontrolka cos jakby w ksztalcie silnika 2 razy i oby razy zapalily sie w momencie wyprzedzania jak mialem na 4 tym biegu i przycisnalem gaz do dechy. i kontrolka ta doslownie tylko zapalila sie i zgasla i tak 2 razy na przejechane 2500 km.
w instrukcji pisze cos w tym stylu :
AWARIA SYSTEMU STEROWANIA SILNIKIEM (wersje JTD) (czerwona)
W normalnych warunkach jazdy po obróceniu kluczyka w wyΠàczniku zapΠonu w poΠo˝eniu MAR
lampka sygnalizacyjna w zestawie wskaêników zapala si´, ale powinna zgasnàç po kilku sekundach.
Je˝eli lampka sygnalizacyjna pozostanie zapalona lub zapali si´ podczas jazdy samochodu razem z komunikatem
+ symbol wyÊwietlony na wyÊwietlaczu oznacza nieprawidΠowe funkcjonowanie ukΠadu wtrysku
z mo˝liwoÊcià spadku mocy silnika, zΠego prowadzenia samochodu i zwi´kszonego zu˝ycia paliwa.
W tych warunkach mo˝na kontynuowaç jazd´ z umiarkowanà pr´dkoÊcià nie obcià˝ajàc silnika. Zwróciç
si´ jak najszybciej do ASO Alfa Romeo.
tylko tyle ze ona doslownie mignie na pol sekundy i tyle.
I dodal ze zaczynam twierdzic ze 156 to worek bez dna :/
ale i tak bede nia jezdzil :)

Amortyzatory
Powrót