• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Po montazu sekwencji mulowaty na obu paliwach

• Autor wątku Autor wątku 12345Arturro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

12345Arturro

Guest
Witam
Ma pytanie...
dzis zamontowalem sekwencje brc sequent 24 no i wsiadlem by jechac autem do domu i co ciekawe
zarowno na benzynie jak i na gazie chodzi tak samo-ale nie tak jak przed montazem

przed montazem od 2900obr dostawala nagle kopa czuc bylo bardzo ze ozywa

a teraz na calym zakresie obrotow na benzynie i na gazie jest tak samo -nic sie nie dzieje na calym zakresie obrotow i nie ma tej mocy

czy moze to wynikac z tego ze komp sie nie zaprogramowal jak odpieli klemy???

moze by tak sciagnac klemy zrestartowac system??? tylko jak to zrobic w alfie-jak sie programuje/uczy jezdzic alfe 156 2.0 TS ???

OT do działu LPG trza.jak odpięli klemy to nic nie mogło się zdażyć. u mnie było podobnie
ale mam podregulowane.jak sam chcesz żeby ci się mapy gazu i benzyny ustawiły to przejedż 5 km tylko na benzynce i potem 5 na gazie powinno być lepiej.ale u mnie i tak musieli poprawić na kompie.

No to jedź tam gdzie Ci tą instalację montowali. Przecież zapewniali Cię o tym, że nie odczujesz różnicy w mocy, prawda? Poza tym wszystko jest na gwarancji, więc lepiej niech "obce" ręce tam teraz nie szperają, bo później może to być pretekst do anulowania gwarancji.
Pozdrawiam.
- Rafał

Coś ci uszkodzili albo nie podpięli (np elektroaworu wariatora)

A skoro BRC...czy to przypadkiem nie ekipa z Czakramu montowała gaz ??? :cool:

tak to ekipa z czakramu

tez mi sie wydaje ze cos to ma wspolnego z wariatorem-gdzie ten elektrozawor znalesc jak wyglada itp???

Jeżeli problem od razu po motażu, to coś partacze nie podłączyli, zapewne tak jak Maciek napisał, masz nie podpiety zawór sterowania wariatora, posprawdzaj wtyczki w okolicy listwy wtryskowej PB.

Amortyzatory
Powrót