• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

plyta ze zmieniarki przerywa

• Autor wątku Autor wątku bobby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bobby

Guest
zmieniarka standardowa montowana w ar166 3.0 1999 napis zewnatrz Alfa Romeo od tylu -chyba- siemens plyta z muzyka przerywa jak auto sie porusza (wertepy) na postoju gra bez problemu.
czy wyrobily sie -poduszki po3szt- na podajnikach (6szt) co powoduje zle dociskanie plyty czy laser do bani jakis poluzowany??
a tak wogole niby nawigacja jest a plyt nie moge nigdzie dostac G2

Mam ten sam problem w 166 ... zmieniarka przerywa non stop podczas jazdy ... napewno da sie cos z tym zrobic (i nie mowie tu o kupowani Loudlinka) zeby ta zmieniara zaczela dzialac normalnie . Tylko CO ??? ... A co do navi to podobno nie ma mapy na polske - i tu kolejny problem ja np nie moge wlazyc zadnej plytki do NAVI nie wiem czemu ??? :(

ja ide do elektronika samochodowego z pytaniem czemu tak przerywa ale mowie tylko na wertepach dziurach na drodze jak gladko to gra idealnie we wszystkich 6ciu kieszeniach zmieniarki..
przegapilem bo na allegro tydzien temu byla nowa identyczna do mojej nagrywarka siemensa z plyta z mapami (nie wiem czy z polska) za 150zl!!!
zobacze co powie mechanik wydaje mi sie ze jakies malenstwo sie zuzylo
albo te poduszki albo cos z laserem narazie inne wydatki
dam znac
a ty masz kieszen na szesc plyt i jeszcze dodatkowa kieszen na plyte do navi??
bo tam jest miejsce na dwa napedy ale ja mam tylko ta kieszen z 6cioma
plytami tamta jest zaslepiona fabrycznie

Ja mam czytnik odobno do Navi u gory a nizej mam zmieniarke za 6cd ... taka z magazynkiem :) to pisz jak sie tylko dowiesz czy da sie cos z tym zrobic :) pozdrawiam

Przyczyn przerywania może być kilka:
- uszkodzenie amortyzacji mechanizmu
- kończący się laser
- lekko przekoszone kółko napędzające płyte
- docisk płyty jest zbyt słaby
- uszkodzona elektronika (np. powysychane kondensatory)

Bez obejrzenia i pomiarów nic konkretnego stwierdzić się nie da.

Amortyzatory
Powrót