Płyn Chłodniczy!

• Autor wątku Autor wątku goro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goro

Guest
Witam
Ostatnio sam wymienialem sobie plyn chłodniczy oraz przepłukiwałem cały układ. Zalełem 5l nowego płynu ale i tak jest grubo ponizej minimum!! jedynie jak odkreciłem korek na cieplym silniku naszlo troche plynu ale i tak bylo bardzo malo w instrukcji pisze ze wchodzi 2,5.Pytam sie jak to mozliwe gdzie jest płyn albo czy ukłąd nie jest zapowietrzony jezeli np tak to jak go odpowietrzyc.
Pozdro

ja wlasnie tez zajzalem do ksiazki i pisze tam ze 2,5 ale to jest bzdura lej dalej, a uklad to sie sam odpowietrza. pamietaj zeby przy odwowietrzaniu trzymac plyn na max

weedlug auto daty powinno byc 8.4l plynu

goro napisał:
w instrukcji pisze ze wchodzi 2,5.

U mnie w instrukcji jest w porządku napisane, że ma być 8.4 litra.

Ale gdzieś kiedyś czytałem, że w niektórych instrukcjach są zamienione wartości, chyba z płynem do spryskiwaczy czy coś takiego, bo właśnie tego płynu wchodzi 2.5 litra.

A czym i jak przepłukać?Może też zrobię taki zabieg.A i jaki najlepiej płyn wlać?

Maciej-AR155 napisał:
A czym i jak przepłukać?Może też zrobię taki zabieg.A i jaki najlepiej płyn wlać?

WItaj
JA zrobiłem to produktem Comma i zalałem tejze firmy płynem dostepny u Qlo. Rewelacja tylko ze umnie to byla brazowa maz w zbiorniuku i dlatego efekt jest taki ponizej minimum jazda byla bezproblemowa z temperatura!

Maciej-AR155, Jak chcesz to zakoluj jakis baniak tak z 20 litrow (tylko czysty - co bym sobie Alinki nie upapral :mrgreen: ) i do plukania zakoluje Ci wode demineralizowana o przewodnosci ponizej 1 uS.
Ja plukalem i plucze co jakis czas malo tego teraz w lato jezdze na niej - ta woda bardzo dobrze wyplukuje wszystkie mineraly i kamienie.
Pozdro.

też mam tą instrukcję.2.5l to wchodzi ale do zbiorniczka spryskiwaczy.do układu chłodzenia wchodzi 8,4l.a oni w instrukcji napisali że 8,4l wchodzi do dyfra bodajrze.....głupota....

Chłodnica

Witam.
Ja mam pytanko do rwww, odnośnie płynu uszczelniającego chłodnicę.
Pozdro Jarencja

popytaj w cpn sa tam dwa rodzaje tz, 1 na opilkach i na chemi jeden i drugi stosowalem zadanie spelniaja a czy zamulaja ? mi tam nic sie nie dzialo ale jak masz duza dziure to lepiej zakleic albo zalutowac

Dzięki Piotriix za radę. Popytam może coś będą mieli.
RWWW mówił o jakimś Ceramixe dlatego chciałem się upewnić

ten na chemi czyli w plynie to jest wlasnie tej firmy

Amortyzatory
Powrót