• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

pisk prawdopodobnie z hamulców

• Autor wątku Autor wątku Mateusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mateusz

Guest
wiatam
zauwazylem dziś, ze coś zaczyna przeraźliwie piszczec prawdopodobnie z tylnych hamulców. dlatego tak stwierdzam, poniewaz jak tyko lekko nacisne pedał hamulca przestaje piszczec.... czy ktos moze chociac mniejweicej orientowac sie co to moze byc?
aha, nieraz ustaje, ale z reguly w wiekszosci daje znac, szczegolnie slyszalene w wezszych uliczkach, i przy otwartym oknie.

Z gory dzieki!

Hey
Najpewniej koncza Ci sie chlopie klocki, sprawdz dokladnie bo moze juz tez tarcze :twisted: :twisted:

areks napisał:
Hey
Najpewniej koncza Ci sie chlopie klocki, sprawdz dokladnie bo moze juz tez tarcze :twisted: :twisted:

własnie chodzi o to ze klocki i tarcze są ok, z tego co wiem, pozatym chyba nie mialo by to wplywu skoro, jak nacisne hamulec, to przestaje :)

Mateusz napisał:
własnie chodzi o to ze klocki i tarcze są ok, z tego co wiem, pozatym chyba nie mialo by to wplywu skoro, jak nacisne hamulec, to przestaje :)

A chyba ze tak...
Wiesz ja mialem podobny problem w Iveco Daily :mrgreen: :mrgreen:
Okazalo sie ze cylinderek w zacisku hamulcowym po prostu jest zapieczony,tj.nie rusza sie...umarl...musialem wymienic caly zacisk...sprawdz to moze cos w tym jest :mrgreen: :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót