• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pisk hamulcy

• Autor wątku Autor wątku Gino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gino

Guest
Dzisiaj wyjechałem z warsztatu po wymianie przedniego zawieszenia (wahacze) i jadąc powoli hamując delikatnie piszczą hamulce tylko przy określonej prędkości i nacisku na pedał. Nie trzeszczy,nie drga nic z tych rzeczy. Jeździłem dzisiaj sporo i myślałem, że się dotrą byłem na myjce i nic jak piszczały tak piszczą. Dodam, że nic z hamulcami nie było robione czy wymieniane a przed naprawą było cicho? Klocki grube tarcze ok. Czyżby jakiś brud się dostał :confused:

witam!!! rozkręć zaciski,wyjmij klocki,oczyść zaciski z rdzy w miejscach gdzie stykają się z klockami,sprawdź czy tłoczki nie staneły.
dobrze jest wprowadzić trochę specjalnego smaru pod gumowe osłony tłoczków.przeczyść też i nasmaruj te dwie prowadnice w każdym z zacisków.
na koniec przy montażu klocków można delikatnie posmarować ich końcówki smarem...

te zabiegi powinny pomóc.

pozdrawiam!!!

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :(

---------- Post dodany o godzinie 09:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:54 ----------

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :(

---------- Post dodany o godzinie 09:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:03 ----------

---------- Post dodany o godzinie 09:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:05 ----------

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :( Przepraszam za tą ilość postów coś mi szwankuje net...

---------- Post dodany o godzinie 09:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:05 ----------

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót