PILNE!!! Łozysko kola przedniego AR 155 jak zmienic??

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
padlo mi lozysko i musze wymienic a robie to 1 raz w alfie i nie wiem za bardzo jak to jest czy wystarczy odkrecic ta wielka srube na klucz 34 i tam juz bedzie to lozysko?? czy sa jakies inne komplikacje ?? a i jaka jest mniej wiecej cena lozyska bo na allegro nawet nie patrze bo tam sam syf jest

ja kupiłem łożysko przedniego koła firmy "magneti marelli" za 80 zl a wymiana kosztowała mnie 50 zl. Wymiana u mojego mechanika trwała jakies 30-40 minut

Mdx napisał:
ja kupiłem łożysko przedniego koła firmy "magneti marelli" za 80 zl a wymiana kosztowała mnie 50 zl. Wymiana u mojego mechanika trwała jakies 30-40 minut
Piekielnie tanie łożysko , długo na nim jeżdzisz?

w sumie to widzialem i po 56 zl lozyska ale na nim tysiac kilosow i nowe trzeba hhehe a co do wymiany to wystarczy odkrecic ta srube czy cosik tam jeszcze jes?? a i czy to sie dokreca na maksa czy nie?? bo np w vw jest takie ze trzeba delikatnie dociagac az sie nie utraci luzu i zabezpiecza sie zeby sie nie poluzowalo a tu jak jest??

To nie jest łożysko stozkowe , więc dokrecamy b. mocno napewno jest podany jakis wysoki moment . Ja też kupiłem ostatnio dwa łożyska do przednichkół za 210 zł SNR i to były najtaniej jakie widziałem z firmówek

75andrew155 napisał:
Piekielnie tanie łożysko , długo na nim jeżdzisz?

wymieniane było jakieś 2 tygodnie temu. 80zl to za tanio ?? to ciekawe jak długo wytrzyma ;//
kupował ktoś części firmy "magneti marelli" ? jak sie one sprawują i czy warto je kupować ?

Mdx napisał:
wymieniane było jakieś 2 tygodnie temu. 80zl to za tanio ?? to ciekawe jak długo wytrzyma
kupował ktoś części firmy "magneti marelli" ? jak sie one sprawują i czy warto je kupować ?
To prawie darmo . Części elektroniki samochodowej są OK ale części MM do mechaniki są chyba gówno warte

SYSUNIAdq napisał:
tak mowisz kolego ze dobra cena??
Ja kupiłem parę dni temu łożyska SNR 210 zł za dwa ale chyba w V6 są inne łozyska . Sprawdzw Inercarsie najtańsze łozyska do kół przednich 160 zł a SKF chyba coś około 200 za sztukę

o kurde to naprawde wygorowane ceny wiec mysle ze pozostane przy skf bo podobno najlepsze sa ale tylko te germany bo sa jeszcze italy ktore sie rozwalaja po 2 dniach sam bylem tego swiadkiem kiedy po zalozeniu lozyska skf italy po 2 dniach odpadlo kolo u ojca w aucie cale szczescie ze wolno jechal hehhe

Amortyzatory
Powrót