• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

PIES NA DRODZE USZKODZNOY PRZÓD

• Autor wątku Autor wątku rebellion1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rebellion1

Guest
WITAM WSZYSTKICH
WCZORAJ WIECZOREM BYŁEM ZMUSZONY ROZJECHAC PSA KTÓRY STAŁ NA WYLOCIE Z ŁUKU I NIE SPOSÓB BYŁO GO OMINĄC Z POWODU AUT Z PRZECIWKA, WK...NY JESTEM NIESAMOWICIE CHYBA ZOSTANE SAMOZWAŃCZYM CHYCLEM NA WALĘSAJĄCE SIE PSY BRAK MI SŁÓW TZN TAKICH KTÓRE WARTE SĄ PRZESATAWIENIA NA FORUM SAMI WIECIE ALE DO RZECZY MAM USZKODZONY TZN DO WYMIANY PRZEDNI ZDERZAK , BŁOTNIK, LAPMPE, NADKOLE I OSŁONE SILNIKA TO TYLE CO WIDAC NA PIERWSZY RZUT OKA. MAM PYTANIE CZY KTOŚ Z WAS KORZYSTAŁ Z ZAMIANNIKÓW W/W CZĘSCI JA ZNALEZŁAME NA ALLEGRO
1.http://www.allegro.pl/item243194861_blotnik_alfa_romeo_156_97_02_blotniki_nowy_.html
2.http://www.allegro.pl/item243938630_zderzak_przod_alfa_romeo_156.html
3.http://www.allegro.pl/item245693390_nadkole_nadkola_alfa_romeo_tylko_przod_do_147_156.html
4.http://moto.allegro.pl/item243416433_reflektor_alfa_romeo_156_nowy_f_vat.html
KUPIC ZAMIENNIKI CZY RACZEJ SZUKAĆ UŻYWANYCH ORGIANLNYCH Z ROZBIÓRKI
AHA POSZŁY MI TEŻ KRATKI I ZAŚLEPKI W ZDERZAAKU MOŻE KTOŚ WIE GDZIE MOZNA ZDOBYĆ TAKOWE POZA ASO
POZDRAWIAM

Uderzyłeś w psa czy krowę? Wrzuć jakieś foty. Bo uszkodzenia poważne.

STRASZNI MOŻE TO WYGLĄDA ALE Z RZECZY MECHANICZNYCH NIC NIE POSZŁO PSIÓR DOSTAŁ DOŁEM ZDERZAKA Z PRAWEJ SRTONY PRAWIE ROGIEM AUTA A ZDERZAK POCIĄGNAŁ BŁOTNIK TEN Z KOLEI NADKOLE I TAK TO WYGLADA LAMPA JEST CAŁ ALE POŁAMANE ZACZEPY I PRZESUNIETA A W ZWIĄZKU Z TYM ŻE MAM AC WYMIENIA KOMPLET NA NOWĄ JUTRO POSTARAM SIE WRZUCIĆ FOTO
POZDRO

Nie dalej niz wczoraj centymetrow mi brakowalo i pierdyknalbym w lisa, az mnie ciarki przesly jak pomyslalem co by bylo z alfy.
Wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jak udasz sie do Ciechanowa - tam jest gosc ktory ma caly parking Alf 156 na czesci. Na pewno cos dobierzesz.
Kontakt do goscia masz tutaj: http://moto.allegro.pl/item246119376_alfa_156_2_5_twin_spark_lusterko_lewe.html

Kupowalem od niego wiec moge polecic.

DODAJE FOTO O 12 JADE NA OGLĘDZINY DO PIZETJU A CO DO CZĘŚCI TO W GRĘ WCHODZĄ ORGINAŁY BO NIE CHCE SIE PÓŻNIEJ WKURZAĆ ŻE COŚ ODSTAJE ALBO NIE DA SIE PORZĄDNIA SPASOWAĆ

rebellion1 napisał:
W GRĘ WCHODZĄ ORGINAŁY

Slusznie - za uzywane czesci (ze szrotu) zaplacisz mniej niz za badziewne zamienniki - sczegolnie ze niestety AR jest marka gdzie malo jest nieoryginalnych zamiennikow.

O w mordę, jamnik to raczej nie był... No cóż, jakby nie było, to i psa szkoda...
Wyceń szkodę w AC, zgarnij kasę za nowe oryginały oraz za robociznę i lakierowanie, a części kup np. na allegro. Co do Ciechanowa, jeśli mowa o gościu, który na allegro ma nick: SZWAGRY (czy jakoś tak), to nie polecam. Próbowałem kupić tam kilka drobnostek, ale koleś palnął takie kwoty, że głowa boli! Dodam, że nie jest to tylko moja opinia, bo na innym forum był poruszany wątek tego szrotu i zdecydowaną większość odstraszyły ceny. Jeśli jednak masz niedaleko, to możesz podjechać.
Życzę powodzenia i obyśmy myśliwymi byli jak najrzadziej;)

już po wstępnej wycenie i wcale nie jest tak różowo bo biorą pod uwagę ceny orginałów ale niestety obnizają i wartosc wkosztorysie ze względy na okes ekspoloatacji auta w moim przypadku 35 % down i co ciekawe do tego co wyjzie wraz z robocizną nie dodają vat wiec znów w plecy . wycene mam na 2300 ale bede robiuł drugą w arsztacie po rozebraniu bo nie ująto osłony silnika nadkola i może cuś jeszcze wyjdzie także w nalepszym wypadku liczę na 3 kolaże i pryz naprawie pojade na orginalach oczywiście ale niestety używki na nowe nie wyrobie jedyny cwancyk jai mi wyjdzie to prawdopodaobnie wymienie obie lampy na nowe orginały
a co do szwgrów z ciechanowa dzwoniłem ale ceny faktycznie troche przegietę niby niewiele 50-100 zeta na sztuce ale jak bierzesz kilka to jest juz troche kaski hitem jest zderzak kompletny za 600 zeta
pozdrawaim

Ubezpieczyciele zawsze delikatnie mówiąc lecą w kulki, co nie znaczy, że nie ma na nich haka! Jeśli samochód jest zarejestrowany na osobę prywatną, a nie firmę, to walcz o to by pokryli koszty części razem z VATem, bo przecież nie odzyskasz go!
Przerabiałem podobny temat gdy rozbiłem swoją poprzednią AR. Dokładnie nie pamiętam wszystkich przepisów, bo to było ponad rok temu. Jednak twardo z nimi trzeba postępować.
Jeśli okaże się, że kiepsko to będzie wyglądało, to zdecyduj się na naprawę pojazdu w firmie, która ma podpisaną z tym ubezpieczycielem umowę, wówczas oni płacą za naprawę, a Ty dopilnuj tylko by wszystko było robione na oryginałach, poszperaj przy samochodzie, może coś jeszcze się wówczas "uszkodziło", np. chłodnica może mieć delikatny wyciek...;) Płacisz AC, więc masz prawo żądać to co Ci się bezsprzecznie należy!
Ubezpieczyciele, to banda złodziei w większości przypadków i zawsze będą przeciągać sprawę na swoją korzyć.
Jest gdzieś jakieś forum odnośnie walki z ubezpieczycielami o odszkodowanie - ja tam się wielu rzeczy dowiedziałem. Poszukaj, z pewnością coś Ci się przyda.
Życzę powodzenia.

dowiadywałem sie vat mozna odzyskać jeśli jest to likwidacja szkody z oc wtedy ma zastosowanie jakaś tam ustawa natomiast w przypadku ac obowiązuja zapisy umowy a tam jest ( teraz o tym wiem ) że w przypadku rozliczenia na kosztorysz kalkulacja jest robiona bez vat i od cen części jest ujmowany procent w zależności d wieku auta.
dziś zleciłem ponowne oględziny już w warsztacie po rozebraniu auta i zobacze jak caościowo to wypadnia . jak kulawo to zostawiam w warsztacie i niehc robią bezgotówkowo

Miałbym idealny kompletny zderzak ...i lampy z 2003 roku:) z modelu przed liftingiem:)

Żadnych zamienników.

1. Dobry fachowiec blacharz, pogoni Cię w cholerę, a za toba poleca części
2. Jesli sie jednak zawezmiesz bardzo i kupisz podróbki, nie licz na dobry efekt wizualny ( nierówne szpallty miedzy blachami, odstajace błotniki czy zderzak..... Jakość części w podróbce jest katastrofalna, nie wspominam o b.ważnym aspekcie: Bezpieczeństwo.

Kupując klamoty firm TOSCHI JOSCHI :D :D :D , kupujesz dowolność kształtu, materiału.... Sensory poduszek są programowane uwzgledniając pewną deformacje nadwozia ( założoną przez konstruktora) Gówniane oblachowanie ( nawet tak banalne jak pokrywa, błotnik, czy też przednie wzmocnienie) mogą doprowadzic do przykrych nastepstw w przypadku tfu tfu tfu :? .....innej stłuczki.

A o efekcie wizualnym nie wspominam, potem to sie tylko człek wkór..a, a porawianie to juz strata czasu, kasy i nerwów. A przy odsprzedaży cena w dół.

Amen

dddarekj dzięki za oferte ale niestety nie skorzystam bo zobaczeniu kosztorysu po 2 oględzinach ( bardzo marny ) i rozmowie z lakiernikiem zdecydowałem sie na naprawę bezgotówkową auto już jest w warsztacie części nówki orginały zamówione mam nadziej że to najrosądniejsze rozwiązanie

amortyzacje odliczją w wariancie "wycena" kiedy pieniądze dostajesz do lapy i sam naprawiasz w przypadku wariantu "warsztat" auto jest naprawiane i za naprawę płaci pzu na podstawie mojego upoważnienia wystawionego na warsztat

o to to to dokładnie jak Pan Redaktor mówi ( pisze )
dopiero tydzień bez belli a jeszcze co najmniej drugie tyle, części mają przyjść w poniedziałek a tez nie wiadomo czy chłopaki od razu sie za nią wezmą ale w końcy coraz bliżej nix dalej
pozdrawaim

psiur albo kojfnął albo uciwekł nie mam pojęcia było ciemno i za mną kilka aut a jechałem koło 100 woec nie ryzykowałem awaryjnego hamowania

alces1 napisał:
Co do Ciechanowa, jeśli mowa o gościu, który na allegro ma nick: SZWAGRY (czy jakoś tak), to nie polecam. Próbowałem kupić tam kilka drobnostek, ale koleś palnął takie kwoty, że głowa boli! Dodam, że nie jest to tylko moja opinia, bo na innym forum był poruszany wątek tego szrotu i zdecydowaną większość odstraszyły ceny
Hmm nie wiem jak Ty ale ja jestem zadowolony, wybór cześci jest u tego typa naprawdę spory i nie zawsze musisz iśc na ugodę co do ceny, bo warto się potargować.
Jeśli cześć nie działa lub nie pasuje, koleś wymienia Ci na inną i szafa gra :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót