Pielęgnajca pięknej i smukłej Belli

• Autor wątku Autor wątku Patricko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patricko

Guest
Witam.

Chciałbym się spytać jakimi preparatami najlepiej "pucować" naszą kochaną Bellę, albo jakie Wy stosujecie? O ile do lakieru mam sprawdzone płyny (ale nie krępujcie się również i tych wymieniać), tak skórę w samochodzie mam pierwszy raz i jest niestety troszkę przybrudzona. Chciałbym się dowiedzieć jakim preparatem najlepiej czyścić skórę, tapicerkę w Alfie, oraz podsufitkę, bo również mam troszkę zabrudzoną. Domyślam się do wszystkiego są osobne płyny, szczególnie do skóry.
No i jak "narzędziem" lepiej czyścić? Szczotką drucianą? (oczywiście żart) :)

Dziękuje za Wasze informację.

Ja uzywam tego zestawu
http://www.turtlewax.com.pl/sklep/zestaw-gloss-guard-zip-wax-500-ml-250-ml-gratis-gabka-p-110.html
Bardzo fajny szampon o zapachu mietowym i politura ktora nie maże plastikow i uszczelek a lakier po nim jest jak tafla szkla Nawet butelki nie mozna na nim postawic Moge go polecic ale wylacznie do zadbanych lakierow gdyz nie ma wlasciwosci lekko sciernych

Fajne i tanie sa tez kosmetyki firmy K2 np
Oscar do czyszczenia plastikow - swietnie czysci niestety na ciemnych potrafi czasem pozostawic zaciek - najlepiej jest go scierac mokra szmata wtedy jest OK Koszt 9 zl

Do polerowania karoserii K2 Ultra Cut - bardzo latwo sie poleruje Tubka 7zl

Do prania tapicerki Vanish

Podsufitki recznie bym nie ruszal Slyszalem ze w niektorych samochodach po namoczeniu potrafi sie odklejac obwisac itp W Olsztynie w myjni za podsufitke biora 50 zl

Najlepszym "narzędziem" do np. podsufitki jest firanka- sprawdzone wielokrotnie przez wiele osób :)

No właśnie co z tymi firankami :?: Na sucho,czy na mokro,jaki środek do czyszczenia :?:

Też do końca nie rozumiem o co chodzi z tymi firankami.
Mam z domu wziąć normalną firankę od okien?

Słyszałem jeszcze, że Vanishem niektórzy czyszczą podsufitki i fajnie to wychodzi.
Ale nie wiem jak to w praktyce wygląda.

Vanishem śmiało możesz wymyć ta podsufitkę. Kup taki do dywanów,tapicerki rozmieszasz z wodą byle duzo piany było wcierasz szmatką później druga sucha pocierasz i juz czyste. Ja tak zawsze robiłem tapicerke też tym czyszczę jak się coś wyleje albo wybrudzi,nie posiadam skórzanej. Do skóry preparat czyszczący np zestawy wypoczynkowe w domu i to wyczyści najlepiej.

Zamiast używać szczotki, czy szmatki, to bierzesz jakąś starą firankę z domu i tym szorujesz. Do mycia możesz użyć vanish jak poleca kolega, a jak masz mocno zabrudzoną tapicerkę, to najskuteczniejszy jest płyn do mycia silników- dolewasz go trochę do wody, mieszasz dokładnie, maczasz w tym firankę, wyciskasz i szorujesz(jak wyciśniesz firankę, to szorujesz praktycznie pianą), później wilgtną ściereczką to wycierasz i jak "nówka". Sam tym sposobem wyszorowałem kilka samochdów i zawsze było ok. :D

Amortyzatory
Powrót