Piekielna Ala 156 2,5 V6

• Autor wątku Autor wątku nergal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nergal

Guest
No to pochwale sie troszke moja ukochaną :)

sorki za jakosc zdjatek... beda lepsze :)

Fajna bo czarna :)
Proponuje wsadzic biale migacze.Moim zdaniem lepiej sie prezentuja.

Słuszna uwaga Proponuję białe kierunki .Reszta jest cacy 8)

No no :!: Śliczne cudo :mrgreen:
A fotele to już poezja. Na Twoim miejscu chyba bym nawet spał w Belli :P
Gratutluję

ładna, ale:
- ja bym kierunków nie wymieniał :)
- brakuje mi zdjecia silnika :)
- 196 koni - masz wykres? chciałbym porównać :)
- który to rocznik? a co za tym idzie - siedzenia dokładałeś we własnym zakresie, prawda? (bo cos mi sie wydaje ze z tymi krzesłami to juz powinien być komin wyświetlacza, ale chciałbym się upewnić)

Będą i białe kierunki :) tylko muszę znaleźć gdzies blisko ASO, może wiecie o jakichś w okolicach oświęcimia?? (okolice bielska-bialej, krakowa)? Aaaa... chciałem mojej "kochance" zafundowac nowe reflektory typu eyes angels, ale nigdzie nie mozna dostac takich do Alfencji :( widzialem kiedys na allegro same ringi do reflektora.... ale juz ich nie ma. Na razie zaloze ślicznotce niebieskie led'y na postojówki, a jak sie do wakacji nie znajda angels'y to montujemy mojemu "kochanie" xenoneczki :D WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ALFA "ŚWIROM" - Alfa uzależnia :D i dobrze :D

Wasal napisał:
No no :!: Śliczne cudo :mrgreen:
A fotele to już poezja. Na Twoim miejscu chyba bym nawet spał w Belli :P
Gratutluję

hehehe... spedzam w niej każdą wolną chwile :)

marekm napisał:
ładna, ale:
- ja bym kierunków nie wymieniał :)
- brakuje mi zdjecia silnika :)
- 196 koni - masz wykres? chciałbym porównać :)
- który to rocznik? a co za tym idzie - siedzenia dokładałeś we własnym zakresie, prawda? (bo cos mi sie wydaje ze z tymi krzesłami to juz powinien być komin wyświetlacza, ale chciałbym się upewnić)

1. mnie też sie podobaja te ktore są... :)
2. Miało być, ale serduszko Aluni ostatnio nie bylo czyszczone i wstydze się :)
3. Wykresu nie mam, nie hamowalem Alicji, ale gdy przywozilem ja z niemiec to byla po delikatnym strojeniu jednostki i taka moca sie legitymowala :) jak bedzie kasa to wyybiore sie do krakowa odwiedzic V-tech'a na agresywne strojenie :D:D i tam ja zhamuje :D
4. 1998 :D no wiec siedzicha to chyba seria :D wygladaja rewelacyjnie :) to piekne czerwone logo, regulacja trzymania bocznego, oraz odcinka udowego <lol2> no i te grube czerwone szwy... swietnie trzymaja.

Sorki za post pod postem

nergal napisał:
3. Wykresu nie mam, nie hamowalem Alicji, ale gdy przywozilem ja z niemiec to byla po delikatnym strojeniu jednostki i taka moca sie legitymowala :) jak bedzie kasa to wyybiore sie do krakowa odwiedzic V-tech'a na agresywne strojenie :D:D i tam ja zhamuje :D

lepiej do ttc jak się już przeniosą, zresztą padł pomysł zorganizowania dynoday, wiec jakbyś chciał to zapraszamy :)

nergal napisał:
4. 1998 :D no wiec siedzicha to chyba seria :D wygladaja rewelacyjnie :) to piekne czerwone logo, regulacja trzymania bocznego, oraz odcinka udowego <lol2> no i te grube czerwone szwy... swietnie trzymaja.

To w takim razie napewno są przekładane z wersji poliftingowej. W 156 '98 oryginalnie były inne siedzenia.

Co do postojowek to w mojej belli mam biale LED. Bardzo fajnie to wyglada. Wczesniej ksenon z originalna postojowka hmmm... rzucalo sie oczy i szczerze mowiac niezbyt mi sie to widzialo, dlatego tez postanowilam zmienic.

Bardzo ładna!!! Tylko po kiego czorta ta drewniana okleina na konsoli środkowej która z założennia ma przypominać kevlar. Na taki pomysł bym nigdy nie wpadł. żeby zalepić ładną niby-kewlarową konsole okleiną drewnianą, Jeśli ktoś już koniecznie chce drewno, to niech kupi sobie taką konsole orginalną. Choć tu zdecydowanie bardziej pasuje ten kevlar.
Jeśli da się to zrobić bez szkody dla konsoli to radzę odklejić tą tandetę.
Pozatym super!!

Sylwia napisał:
A spryskiwacz gdzie zgubiles ?

No właśnie zajumali :[ i co gorsza nigdzie nie moge takiego dostać, ani na allegro, ani na shrotach, a wszystkie 156 jakie ostatnio widzialem byly bez <devil> :D:D bylem w serwisie fiata to przemily pan powiedzial mi, ze moge miec taki za 245zl :/ moze Wy macie jakies pomysly??

Sliczniutka :) Ja bym w niej zbyt wiele nie zmieniał, jest piekna w oryginale :)
No i ten silnik........ :mrgreen:
tak jak marcinis pisał nie kupuj na allegro kierunków nie oryginalnych, sam kupiłem......tandeta straszna, parują, woda sie do nich leje, szkoda gadac. ASO jest w Pszczynie Ganinex(nie polecam serwisu) i w bielsku przy fabryce tez jest ASO. A w Krakowie to tez jest kilka. Ale moze uda Ci sie kupic na allegro oryginały uzywane.

Dzieki za namiary :) co do kierunków to chyba zostane przy oryginale, mnie pasuja :)

Paweł156 napisał:
Sliczniutka :) Ja bym w niej zbyt wiele nie zmieniał, jest piekna w oryginale :) (...)

Nie zamierzam zmieniać :) podoba mi sie Ala taka jaka jest, tylko założę niebieskie led'y na postojówy i odkradne sobie spryskiwacz ;P No może troszke wewnątrz, chcialbym zalożyc tuby zegarów z wersji FL oraz alu nakładki na pedały SPARCO + gałka, i obszyć mieszki dziurkowaną skórą... Co o tym sądzicie?? ;>

marekm napisał:
nergal napisał:

To w takim razie napewno są przekładane z wersji poliftingowej. W 156 '98 oryginalnie były inne siedzenia.

W sportpacku 3 były normalnie takie siedzenia. W 156 fl. Ti też były podobne, jednak wtedy były oferowane chyba tylko jako skórzane(ja przynajmniej nie spotkałem materiałowych w Ti).

Sylwia napisał:
nergal napisał:
bylem w serwisie fiata to przemily pan powiedzial mi, ze moge miec taki za 245zl
Za jeden czy komplet?
Drogo co nie?

hehe za jeden i to nie kompletny spryskiwacz tylko sama końcówka :| gdybym mial kupic 2 to taniej wyszłoby zamontowac nowy zderzak :D

Bardzo ladna 156 :)

z najciemniejszych czeluści piekielnych :twisted: :twisted:

nergal napisał:
na pedały SPARCO + gałka, i obszyć mieszki dziurkowaną skórą... Co o tym sądzicie?? ;>
Jak dla mnie bomba! :)
Gdybys potrzebował kontakt to w Tychach jest tapicer który bardzo ładnie obszywa kierownice, gałki zmiany biegów i inne rzeczy w skóre.

Amortyzatory
Powrót