[Giulietta] pieeeekna "bestia" :)

Lukasx

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 120
Jakiś czas temu, zupełnym przypadkiem staliśmy się sobie bliscy razem z Giuliettą. Od zawsze zwracała moją uwagę na drogach, ale nie przypuszczałem że będzie stała u nas w garażu.
Auto z polskiego salonu zakupione w 2011 roku przez naszą koleżankę. Używała ją przez 5 lat nakręciła 60 tys. km. W 2016 przyszedł czas na zmiany i alfa trafiła w nasze ręce.
Auto kupiliśmy głównie dla żony ( przebywa na urlopie macierzyńskim – służbowe musiała zwrócić do firmy ), służy jej do codziennego poruszania się po przysłowiowe bułki do sklepu. W weekendy zwiedzamy okoliczne drogi jury krakowsko częstochowskiej. Na długich dystansach używamy mojej firmowej megany, tak więc wielkich przebiegów nie będzie dane nam nakręcić alfą.
Nie jest to pierwsza alfa, dawien dawno była Gt, później na krótko, ale jednak GTV’ka – teraz Giulietta, marka od zawsze lubiana i nigdy mnie nie zawiodła – wbrew temu co mówi co druga osoba ( zwykle jeszcze ta co nigdy nie miała alfy )
Auto bardzo fajnie się prowadzi, człowiek czeka na okazje żeby się przejechać J J J
Niestety aż tak idealnie nie jest, wykończenie, plastiki, jakość spasowania elementów nie jest na najwyższym poziomie – uważam że powinno być lepiej.
Silnik to sprawdzona jednostka t-jet. Wyposażona we wszystko co potrzebne. Zakupiona na stalowych 16”.
Po zakupie pojawiła się myśl – jest dobrze, czemu nie mogło by być lepiej.
I tak po koleji:
Kompleksowe pranie wnętrza, czyszczenie karoserii, glinkowanie, woskowanie.
Felgi 18” ( nie do końca jestem przekonany co do wzoru ). Wymiary 18x8” et 41 opony 225/40.

Wydech środkowy, końcowy od qv’ki ulter, średnica 100mm.

Zawieszenie -30mm

Progi od qv’ki

[/URLhttp://images77.fotosik.pl/848/e7a46a9eac0b7e28.jpg][/COLOR]

[/URLhttp://images75.fotosik.pl/846/5337b0c817d9d064.jpg][/COLOR]

W planach:
Myslę nad 19” – prodrive’y, lub ti od 159.
Dystanse ( miałem już dwa podejścia do 10mm ale za każdym razem coś było nie tak – raz dystanse były nie równe, za drugim razem śruby były za długie i chwilowo odpuściłem )
Dokładka zender
Lusterka w carbon lub satyne, analogicznie panel deski.

Co więcej czas pokaże… J
Pozdrowienia i do zobaczenia na drodze…

Ostatnia edycja:
Zawsze podobal mi sie ten kolor ;) Co do dystansow, 10mm to zdecydowanie za malo, nie zobaczysz zadnej roznicy. Ja mam 17 i juz sie zastanawiam czy nie wsadzic 20 mm. Jak cos to mozemy pohandlowac ;) Co to za felga? 19 Prodrive bedziesz kupowal jak cos nowe?

Jedno co mi nie leży to koncowki ultera, ktore bardzo wystaja za obrys samochodu..

Zawsze podobal mi sie ten kolor ;) Co do dystansow, 10mm to zdecydowanie za malo, nie zobaczysz zadnej roznicy. Ja mam 17 i juz sie zastanawiam czy nie wsadzic 20 mm. Jak cos to mozemy pohandlowac ;) Co to za felga? 19 Prodrive bedziesz kupowal jak cos nowe?

Jedno co mi nie leży to koncowki ultera, ktore bardzo wystaja za obrys samochodu..

apropo dystansów to jak coś PW proszę, jeżeli chodzi o końcówki na żywo wygląda to lepiej ( ale myślę o delikatnym cofnięciu - czekam jeszcze na dokładkę zender).
prodriv'y to nr 1 na liscie życzeń ale na new one mnie nie stać - może coś kiedyś upoluje...
Obecne to oryginał pochodzący ze 159.

Amortyzatory
Powrót