S
SYSUNIAdq
Guest
mam pytanie jakie paliwo najczesciej lejecie 95 czy 98?? czy dzieje sie cos niedobrego z silnikiem jak jezdzi sie na 98??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mocy napewno nie będzie więcej ale spalanie powinno znacząco spaśćwisiol napisał:Wiele testów czytałemdotyczących lepszych paliw ale przyrostów mocy nigdy nie podawali bo są tak nikłe że nie ma sensu ich mierzyć. To raczej subiektywne odczucia są
i tak i nie ecu ma tylko niewielkie mozliwosci aby przestawic parametry silnika w zaleznosci od jakosci paliwa. problem jest raczej nie jaka lac tylko ile tak naprawde te paliwa maja oktanow.z ostatnich kontroli w cpn wynika ,ze niewiele stacji ma paliwo powyzej 91 oktanow sprzedawane jako tz. 95 byly przypadki 89 okt. ja staram sie lac w schellu zwykla 95 a czasem ta ,,lepsza,, jakies znaczacej roznicy po pawerce nie odczulem. ale jak naleje w schellu paliwa to silnik rano mi normalnie odpala nie dlawi sie itd/czesto userzy skarza sie na taki rozruch/ natomiast jak zatankuje w orlenie a szczegolnie na tym cpn mi najblizszym to silniczek mi sie dlawi i wyraznie ma mniejsza moc/cpn tez chca nowe domy i samochody/wisiol napisał:ogólnie sprawa wygląda tak. Jeślina klapce jest napisane żeby lać 95 to oznacza to że nie możeszlać paliwa które ma mniejszą liczbę oktanów. Jeśli paliwo ma więcej niż jest na klapce to nie ma problemu i silnikowi nic sie nie stanie
75andrew155 napisał:Vi power i ORLEN 98 mi też nie pasował najlepiej chodzi na 98 Nestle