Padła turbina? gdzie robić

• Autor wątku Autor wątku MD team
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MD team

Guest
zakładam temat, bo licze na na pomoc alfaholików ze Śląska, chyba, raczej na 100 % padła mi turbina ( 156, 2,4 JTD ), powiedzcie co najlepiej robić, kupować nową, regenerować, a jak regenerować to gdzie ? Może ktoś ze Śląska ma jakis sprawdzony ( nie przesadzony z cenami ) zakład gdzie zrobią regenerację ?

Adam$ zadzwoniłbym do Ciebie ale z racji, że lubię pisać to zapytam :D

Jaki koszt regenerowania turbiny?

a jaki koszt zregenerowanej turbiny? ;D

Izane, a padła ci też ? Może jak dwie będziemy robić to nas hurtowo potraktują hehe

Jaki koszt regenerowania turbiny?

To już zależy co tam będzie robione.Wymiana wałka,łożysk,uszczelnien to ok 1100 zł.U mnie ze starej turbiny została własciwie tylko obudowa,wszystkie flaki w środku nowe(+ukł zm.geom,wirnik)koszt odpowiednio większy(ok 2x)
Turbine trza wymontować z auta i im dostarczyć.Powinni się wyrobić w 2-3 dni.
Kto chce nową to na allegro,pojawiają sie czasem,cena ok 3300-3500 (garret)

Izane, a padła ci też ? Może jak dwie będziemy robić to nas hurtowo potraktują hehe

12 Października się dowiem wszystkiego bo auto przejdzie testy pod każdym względem ;D Moc niby ma bo wyścigi wygrywa ale coś i tak jest chyba nie tak to się okaże po tej dacie ;D

Nowych Turbo się nie opłaca kupować... osoby pewne które zajmują się Profesionalnie chip tuningiem mówili że lepiej kupić zregenerowaną z gwarancją... są lepiej wyważone itp itp

12 Października się dowiem wszystkiego bo auto przejdzie testy pod każdym względem ;D Moc niby ma bo wyścigi wygrywa ale coś i tak jest chyba nie tak to się okaże po tej dacie ;D

Izane daj mi alfę przed 12-tym to Ci ją przetestuje dosłownie pod kazdym względem :) wynik najdokładnieszy :)

a co do tej turbiny to kolega też regenerował ino nie w Alfie. podobno bardziej się opłaca :]

Mój ojciec regenerował turbinę właśnie w Jaworznie w turbotec i jest bardzo zadowolony. Zresztą mój kolega zajmujący sie programowaniem też poleca tą firmę.

pzdr

sam to przerobiłem znacznie taniej regenerują we Wrocławiu pełna regeneracja z 2 letnią gwarancją to koszt 1200 zł pl. to adres strony http://www.turboserwis.pl/oferta.htm w Jaworznie oferują tą usługę znazcnie drożej

Zależy co tam robiłeś,regeneracja regeneracji nie równa.Pisałem,że prawie wszystko mam nowe,oprócz obudowy,za 1200 tego nie zrobią nigdzie.

tak jak pisze hanys Adams - "regeneracja" nie określa jednoznacznie zakresu prac
jeszcze kwestia gwarancji : jaworzno - 2 lata , wrocław - 1 rok

Wysłałem do nich ( http://www.turboserwis.pl/oferta.htm ) maila z zapytaniem o koszt kompletnej regeneracji(wymiana wszystkich flaków w środku,zostaje tylko obudowa)zobaczymy co odpiszą.Nie chce mi sie wierzyc w te 1200,cos za tanio by to było.

Jest odpowiedź z turboserwis:

koszt regeneracji tego typu turbosprężarki przy takich uszkodzeniach 1200zł.Udzielamy 24 miesięcy gwarancji bez limitu km.

No to wszystko jasne,decyzja gdzie naprawiać należy do posiadaczy zepsutych turbin.

Ostatnia edycja:
wiara czyni cuda poregeneracji narazie przejechałem 9000 km. aregeneracje we Wrocławiu jak się umówisz masz w 5 godzin iwracacz autem lub z turbiną

Amortyzatory
Powrót