[159] P2237 powraca i znika...

• Autor wątku Autor wątku ffar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ffar

Nowy
Auto
159 TBi
Witam. Co jakiś czas pojawia mi się błąd p2237, jest bo bład sensora o2.

Sensor wymieniłem na nowy(oryginalny) i nadal błąd lubi się pokazać. Nie ma jakiejś szczególnej reguły kiedy. Raz jak jadę, raz jak stoję w miejscu...

Nie wydaje mi się żeby wpływało to na cokolwiek. Auto przyspiesza, nie pali więcej, silnik pracuje równo (1750).
Wczoraj wróciłem autem z PL do UK. W 5 dni samochód zrobił ponad 3tys. kilometrów i wszystko oprócz tej powracającej od kilku miesięcy usterki.

Obstawiam, że potrzebna będzie nowa wiązka kabli, ktoś wie gdzie tego szukać?

Ostatnia edycja:
Ja miałem coś podobnego, nie wiem czy dokładnie taki sam błąd - ale na 99% tak. Okazało się, że uchwyt który trzyma kostke od sondy tam chyba na rurze idącej do przepustnicy był nadłamany i kostka latała na dziurach. Trytyką przypiąłem - poprawiając też te kabelki w samej kostce dla pewności i już tego błędu nie miałem nigdy więcej.
Jak ten błąd odnosi się do tej szerokopasmowej (czyli przed katem) to będzie to samo co u mnie.

Sprawdziłem kable. Wydają się być ok.
Generalnie wyczytałem, że 159, lubi rzucić błędem jak bateria jest słaba. Naładowałem i błąd zniknął dzień po wsadzeniu naładowanej baterii.
Problem jednak, że zrobiłem wycieczkę z UK do PL i PL do UK w przedziale 4 dni, więc założyłem, że bateria będzie naładowana a się okazało, że nie.
Na raze jest ok. Dzięki za podpowiedź.

Amortyzatory
Powrót