• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] P w panelu wyświetlacza

jary17

Nowy
Auto
164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is
może pytam o błahostkę, ale może ktoś mi powiedzieć co oznacza klawisz "P" z tymi trzema kreskami wspólnie sąsiadujący z klawiszem świateł przeciwmgłowych tylnych. U mnie się nie załącza i nie mam pomysłu od czego on jest ,do czego służy. Może ma ktoś opisaną całą konsole w języku polskim łącznie z kontrolkami na desce rozdzielczej to może przysłuży się całemu ogółowi. może jakieś foty

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wiem czy u mnie nie jest nic pokiełbaszone ale ten guziczek zapala mi oświetlenie wewnętrzne, nie wiem czy tak powinno być ale tak mam:)

MRDUX z tobą bym się szybciej zgodził bo poco dwa razy pozycja?

A nie zauważyłeś, że jak wyjmujesz klucz ze stacyjki to światła pozycyjne nie świecą jeśli je włączyłeś pod kierownicą?

nie sprawdzałem tego czyli zgodnie z książką pozycja!

Tak ma nawet FIAT Ducato i jego szczepy-> Jumper, Boxer- przekręcasz klucz z zapłonu na zero i światła włączane pod kierownicą gasną. Dlatego i te pojazdy mają dodatkowy włącznik postojowych

Pierwsza pozycja świateł po prawej stronie kierownicy to są światła do jazdy dziennej. Ten włącznik nie powinien uruchamiać świateł wewnątrz samochodu tylko same pozycyjne

zgadzam się. To jest włącznik świateł pozycyjnych.Wyciąg kluczyk ze stacyjki i wciśnij "P" - wtedy się zapalą światła postojowe.

Amortyzatory
Powrót