• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Olej valvoline

• Autor wątku Autor wątku Arek 146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arek 146

Guest
Wie ktoś może gdzie można dostac we Wrocku olej valvoline maxlife lub może jakis sprawdzony allegrowicz który ma taki olej?

W OilCenter na gazowej próbowałeś? W Leclercu też mają mase olejów.

Lub intercars na armii krajowej (ale tak naprawde to jest chyba Biskupa Bernarda Bogedaina). Skrecasz z Armii Krajowej w prawo i od razu w lewo w brame.

witam
jak masz gdzies w okolicy intercars to powinien byc, motul tez tam maja.

fiergloo napisał:
W OilCenter na gazowej próbowałeś? W Leclercu też mają mase olejów.
Dzwoniłem i nie prowadzą Valvoline.
Zobaczę w Inter Cars tylko bez zniżek to pewnie niezłą cenę będą chcieli

fiergloo napisał/a:
W Leclercu też mają mase olejów.

W głowę się uderzyłeś ??

Twoja wypowiedź świadczy o tobie "Bardzo dobrze". Cieszę się, że "Alfista" wykazuje się takim poziomem dyskusji i elokwencji.

Nie uderzyłem się, we Wrocławskim Leclercu widziałem Motula, Selenie, Luqui Molly co do Valvoline nie jestem pewny, ale buteleczke z literką V kojarzę. Byłem tam półroku temu więc czy dalej tam tak jest to nie wiem, fakt faktem, że Leclerc był najlepiej wyposażonym w oleje marketem bynajmniej we Wrocławiu

fiergloo, widze że nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź, i od razu wyjeżdzasz z gadka o Alfistach i blablabla .... juzy co Wam się stało, mówicie o sobie jakby Alfiści to był jakiś "lepszy" gatunek człowieka, niedługo poza AF i czubkiem własnego nosa nie bedziecie widzieli nic innego ... i tak dojdziemy do poziomu czcicieli VW Golfa .... ale koniec, nie o tym miało być.

Z olejami z marketu inna historia, mam znajomego który pracuje w tej branży już naprawdę długo, market bierze duże parte na indywidualne zamówienia i po cenie "tylko dla nich", jak myślisz skąd się ona bierze?? Co prawda Valvo, MOtul bardzo sporadycznie sie trafia an półce w markecie i cena tez z kosmosu ale Mobil czy Castrol z marketu to ciut "inny" olej niż normalnie ...

Do twórcy wątku, masz problem z Valvo, napisz jaki olej ci trzeba i jaka ilość, moge załatwić w dobrej cenie z wiarygodnego źródła, myślę że warto pare zł na przesyłke odbidować.

pzdr. Grzesiek

olejami z marketu inna historia, mam znajomego który pracuje w tej branży już naprawdę długo, market bierze duże parte na indywidualne zamówienia i po cenie "tylko dla nich", jak myślisz skąd się ona bierze?? Co prawda Valvo, MOtul bardzo sporadycznie sie trafia an półce w markecie i cena tez z kosmosu ale Mobil czy Castrol z marketu to ciut "inny" olej niż normalnie ...

Z Mobilem i Castrolem to słyszałem, że różne historie się dzieją.

A tak swoją drogą trzeba było zacząc właśnie od tego, a nie w stylu vwgolf.pl "w głowę sie uderzyłeś"

fiergloo, myślałem że aluzja do marketu i oleju + uderzenie w głowę są wystarczająco jasne ... w końcu po leki idziesz do apteki a nie na targ ...

Wracając do olei, poszukajcie w okolicy AGIPa, za bardzo przystepna cene dostaniecie olej o wysokich parametrach, przykladowo Eurosport 5W50 płace po 30zł/litr.

pzdr. Grzesiek

fiergloo, myślałem że aluzja do marketu i oleju + uderzenie w głowę są wystarczająco jasne ... w końcu po leki idziesz do apteki a nie na targ ...

A ty pomyśl, że możesz byc źle zrozumiany, bo moim zdaniem to było zdecydowanie nie jasne co Ty miałeś na myśli. Zwracasz się do ludzi, a nie do siebie. I jak masz zastrzeżenia to od razu piszesz o co chodzi, a nie coś w stylu "jesteś głupi" i koniec.

Ja jeżdżę na Liqui Molly z molibdenem 10W40, we wcześniejszej Alfie miałem Gulfa 10W40, więc jak ktoś używa półsyntetyków to polecam. Liqui Molly elegancko mi silnik wypłukał ze szlamu, bo poprzedni właściciel z Niemiec był na bakier z wymianą oleju i wszystko było zaklajstrowane syfem. No i z tego co wiem Molly jak i Gulf dobrze trzyma film olejowy. Jak we wrześniu(pół roku po zmianie) ściągałem pokrywę zaworów to wszystko elegancko wyglądało.

Zapytaj się o Valvoline w Focie na Opolskiej, może też mają, chociaż oni bardziej w Kagery się bawią.

biedziak napisał:
Zobaczę w Inter Cars tylko bez zniżek to pewnie niezłą cenę będą chcieli

Butla litrowa diesel (kupowalem w tym tygodniu) 33 z groszami.
Mysle, ze z dostepnoscia nie ma u nich problemu.

Amortyzatory
Powrót