• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Olej - pytanie

• Autor wątku Autor wątku cysio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cysio

Guest
Wiem, że o olejach było wiele razy i nie chcę zapytać jaki olej, na ten temat mam swoje zdanie. Pytanie jednak takie - od początku jest Selenia 20K, czy przy przebiegu 110tys zmienić na Mobil 1 czy pozostać przy Selenii?

Dlaczego? Drugie auto jest na Mobil 1 i w razie dolewek zawsze to 1 bańka, po drugie a tak chcę porównać...

Jeszcze jedno, znalazłem różnicę między Selenia 20K a Selenia 20K Alfa Romeo, różnica polega na tym, że w przypadku 20K TBN = 7, lepkość = 14,7 a w 20K Alfa Romeo TBN = 7,2, lepkość 14,9. Ktoś kiedyś pytał na forum. Wg mnie to znikome różnice a 20K jest tańsza i łatwiejsza w dostaniu.

cysio napisał:
Wiem, że o olejach było wiele razy i nie chcę zapytać jaki olej, na ten temat mam swoje zdanie. Pytanie jednak takie - od początku jest Selenia 20K, czy przy przebiegu 110tys zmienić na Mobil 1 czy pozostać przy Selenii?

Dlaczego? Drugie auto jest na Mobil 1 i w razie dolewek zawsze to 1 bańka, po drugie a tak chcę porównać...

Jeszcze jedno, znalazłem różnicę między Selenia 20K a Selenia 20K Alfa Romeo, różnica polega na tym, że w przypadku 20K TBN = 7, lepkość = 14,7 a w 20K Alfa Romeo TBN = 7,2, lepkość 14,9. Ktoś kiedyś pytał na forum. Wg mnie to znikome różnice a 20K jest tańsza i łatwiejsza w dostaniu.

IMO nie ma większego znaczenia co zalejesz byle bys zmianił najdalej co 10kkm. Ja bym osobiście zostalprzy selenii z jednej prostej przyczyny Mobil jest jednym z najczęściej podrabianych olejów

Amortyzatory
Powrót