Z
zdziba
Guest
Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Miałeś CzujaAlfista napisał:bylem blisko :mrgreen:
ale dobrze zrobiles
o ile bella z innej strony nie zaskoczy :wink:zdziba napisał:mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!!
Tysss ProwdaaaMadnes7 napisał:o ile bella z innej strony nie zaskoczy :wink:zdziba napisał:mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!!
Cena z kosmosu , Ja zrobiłem prawie cały remont silnika za taka kasę i to w V6zdziba napisał:Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
to chyba w kosmosie remontowałeś !! I ciekaw jestem coś ty za remont przeprowadził.75andrew155 napisał:Cena z kosmosu , Ja zrobiłem prawie cały remont silnika za taka kasę i to w V6zdziba napisał:Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
wyjęty cały silnik ze skrzynia , wymiana wszystkich uszczelek i uszczelniaczy , wymiana panewek korbowodowych i głównych , wymiana wszystkich pasków bez napinacza (brak dostepu ) wymiana niektórych szklanek obróbka głowic i wile innych drobnych pierdołek takich jak naprawa gwintów , regulacja zaworów , wymiana wszystkich płynów , świec za to wszystko zapłaciłem niecałe 3000 zł i to nie robiłem w Kosmosie tylko w Wawie poza tym dodatkowo robiłem niektóre elementy zawieszenia i skrzynię biegów to w Twoim ASO zapłaciłbym chyba z 10 tyś dziękuje :shock:zdziba napisał:to chyba w kosmosie remontowałeś !! I ciekaw jestem coś ty za remont przeprowadził
nie porównuj Twojego silnika z moim , a pozatym Gdyby to bylo moje ASO to by był zupełnie inny obraz .75andrew155 napisał:wyjęty cały silnik ze skrzynia , wymiana wszystkich uszczelek i uszczelniaczy , wymiana panewek korbowodowych i głównych , wymiana wszystkich pasków bez napinacza (brak dostepu ) wymiana niektórych szklanek obróbka głowic i wile innych drobnych pierdołek takich jak naprawa gwintów , regulacja zaworów , wymiana wszystkich płynów , świec za to wszystko zapłaciłem niecałe 3000 zł i to nie robiłem w Kosmosie tylko w Wawie poza tym dodatkowo robiłem niektóre elementy zawieszenia i skrzynię biegów to w Twoim ASO zapłaciłbym chyba z 10 tyś dziękuje :shock:zdziba napisał:to chyba w kosmosie remontowałeś !! I ciekaw jestem coś ty za remont przeprowadził
Twój komplet rozrządu jest tańszy od mojego, świec jest tyle samo robota identyczna w czym widzisz różnicę bo ja widzę tylko w tym że Cię podliczyli odpowiednio :wink: na ale fakt robiłeś w ASO gdzie ja bym nawet o yym nie pomyslał ;|/zdziba napisał:nie porównuj Twojego silnika z moim ,
gratuluję ! mam pyt. czy na egzaminerze wyjdzie padajacy wariator?zdziba napisał:Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
zdziba napisał:Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
zanjac napisał:jak ktoś jest dobry to nie pracuje za parę złotych w ASO :|?:
witam tez jestem z warszawy mógłbyś mi podać adres tego warsztatu w którym robiłeś remont bo przydał by mi sie jakiś tańszy warsztat75andrew155 napisał:wyjęty cały silnik ze skrzynia , wymiana wszystkich uszczelek i uszczelniaczy , wymiana panewek korbowodowych i głównych , wymiana wszystkich pasków bez napinacza (brak dostepu ) wymiana niektórych szklanek obróbka głowic i wile innych drobnych pierdołek takich jak naprawa gwintów , regulacja zaworów , wymiana wszystkich płynów , świec za to wszystko zapłaciłem niecałe 3000 zł i to nie robiłem w Kosmosie tylko w Wawie poza tym dodatkowo robiłem niektóre elementy zawieszenia i skrzynię biegów to w Twoim ASO zapłaciłbym chyba z 10 tyś dziękuje :shock:zdziba napisał:to chyba w kosmosie remontowałeś !! I ciekaw jestem coś ty za remont przeprowadził
adasco napisał:zanjac napisał:jak ktoś jest dobry to nie pracuje za parę złotych w ASO :|?:
![]()
![]()
sorki, ale w w pewnym kontekscie to zdanie bawi mnie do lez
![]()