• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Odcięcie imobilaizera

• Autor wątku Autor wątku FlaY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

FlaY

Nowy
Witam was, zastanawiam sie czy da sie samemu odciąc fabryczny imobilajzer ? nie uśmiecha mi sie dorabianie kluczyka a tak bym sobie dorobił kluczyk za 30 zł a centralny miałbym z alarmu w 2 kluczyku.
Czy jest wogóle taka opcja zeby wyciąc imobilajzer ?

z tego co wiem nie ma takiej możliwości.Kolega dorabiał kluczyk (bez pilota) kosztowało to cos koło 150 zł.

- AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
- to nie wiem, dla 156 TS działa procedura zerowania ECU albo jak kto woli "virgin state", NEW state".

Witam was, zastanawiam sie czy da sie samemu odciąc fabryczny imobilajzer ? nie uśmiecha mi sie dorabianie kluczyka a tak bym sobie dorobił kluczyk za 30 zł a centralny miałbym z alarmu w 2 kluczyku.
Czy jest wogóle taka opcja zeby wyciąc imobilajzer ?

Tylko żeby przez oszczędność twoja Alfa do policyjnych statystyk nie trafiła (skradzione). Lepiej uzbierać ok. 250,- i dorobić, niż ją stracić.

tylko skąd będą wiedzieli że nie ma imo. przecież tego nie będzie widać. Więc złodziej musi zakładać że jest

bubu321 oczywiście chodzi o imo w tej ar 156 2.5V6. Wiem ze w renówce jest to prosta sprawa, w szczecinie jest podobno jakas firma która używa ciekłego azotu do zamrożenia kodu (takie coś słyszałem) ale jak mam im zapłacic 400-500 zł to dziękuje.
Dorobienie kluczyka z imo bez pilota kosztuje tylko 150 zł ? Mi głównie chodzi o zapasowy kluczyk który moze być nawet bez pilota, ważne zeby był wrazie czego

Amortyzatory
Powrót