• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Od czego ta kontrolka??

Vesp3r

Nowy
Auto
alfa romeo 159 1.9JTD
Nie kiedy się zapala i gaśnie od czego ona jest??

a jak tam woda sie dostała ostatnim razem załonczyła sie i nie miała siły iść

a jak tam woda sie dostała ostatnim razem załonczyła sie i nie miała siły iść

z paliwem , musisz odkręcić korek z dołu filtra paliwa i spuścić wodę , i najlepiej dolać uszlachetniacz do paliwa do baku , jeżeli filtr paliwa jest stary powinieneś go wymienić (producent zaleca wymianę co 20tys km)

2 tys km temu wymieniałem dopiero nowy filtr bosch

to paliwo chyba jakieś g.... lejesz

dla mnie to już dziwne dobre paliwko leje ale cóż

Można lać najlepsze paliwo, ale jak się jeździ z pustawym zbiornikiem przy temperaturach w okolicach 0C lub niżej to woda zawsze będzie w zbiorniku

ten samochód jak go mam nie widział jeszcze suchego baku dzięki koledzy za pomoc

ten samochód jak go mam nie widział jeszcze suchego baku dzięki koledzy za pomoc

ale wcale nie musisz miec suchego baku do konca. zeby nie miec wody powstalej w zbiorniku paliwa musialbys miec caly czas pod koreczek - a chyba mi nie powiesz ze tak masz non stop

jak leje to pod korek ten samochód jeszcze suchego baku nie widział

witam
a jak to możliwe że ja w swojej 2,4 jtd nie mam takiej kontrolki

Moja AR też jest z 2001,pisałem już wcześniej o tym problemie.Po wymianie filtra i przejechaniu z 200km. znów "baczek" zaczął się pokazywac.Ponownie wyąłem filtr i ok. 1 lit. ON. przelałem do podstawionego naczynia, niby paliwo było OK. ale od tej operacji przejechałem z 1000km.i kontrolka nie błyska (przeważnie tankuję po20-40lit. jednorazowo).

no to już nic nie wiem ale może były różne wersje zegarów, bo ja też nie mam kontrolki tzw. marchewy

Amortyzatory
Powrót