obroty???

• Autor wątku Autor wątku RAFAL26KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    obroty
R

RAFAL26KRS

Guest
mam problem z obrotami auto trzyma 1000 obrotow potem spadaja do 500 i raptownie rosna do 2000 po kilku takich skokach auto gasnie wszystko to dzije sie na biegu jalowym .Co moze byc tego przyczyna czy silniczek krokowy a moze cos innego pomuzcie nie lubie jak moja alfa stoi z gorki wszystkim dziekuje za rady

RAFAL26KRS napisał:
mam problem z obrotami auto trzyma 1000 obrotow potem spadaja do 500 i raptownie rosna do 2000 po kilku takich skokach auto gasnie wszystko to dzije sie na biegu jalowym .Co moze byc tego przyczyna czy silniczek krokowy a moze cos innego pomuzcie nie lubie jak moja alfa stoi z gorki wszystkim dziekuje za rady

sprawdż wszystkie przewody podciśnienia (łącznie z serwem).

Na początek przeczyść przepustnice i silnik krokowy.

Jak trzymasz noge na gazie to obroty równo stoją ??? czy tez skaczą?

jesli trzymam noge na gazie obroty sa normalne jesli tylko ja zdejme spadaja do 500 a potem jest ten skok do 2000 czasem 1500 i tak kilka razy po czym auto gasnie jesli nia jade i miedy zmianami biegu lub redukcja zdejmne noge z gazu pomiedzy biegami auto gasnie

serwo to taka blaszana bańka naktórej jest mocowana pompa hamulcowa , do serwa idzie gumowy przewód z kolektora ssącego . Napewno nie to jest przyczyna falowania wolnych obrotów

wiec co moze byc przyczyna moze silniczekkrokowy a moze przeplywomierz powietra a gdzie sieznajduja te 2 czesci?????????

RAFAL26KRS napisał:
wiec co moze byc przyczyna moze silniczekkrokowy a moze przeplywomierz powietra a gdzie sieznajduja te 2 czesci?????????

przyczyna tych falujacych obrotów najszybciej bedzie silniczek krokowy zabrudzony miałem tak kiedys w swojej imolce po czyszczeniu juz było idealnie :) całosc zajelo mi 20 minut na spokojnie :)

odnosnie drugiego nie posiadasz przepływomierza powietrza :) byly one w silnikach 1,7

a jakies namiary gdie znajduje sie ten silniczek krokowy bo niemam glowy gdzie go szukac

tu masz fotke silnika i zaznaczone kólkiem silniczek krokowy który trzyma sie na 2 sróbkach poprostu musisz go przemyc dobrze w benzynce ale odrazu mówie nic w nim na siłe

ok dziekuje ci za pomoc ale ostatnie pytanie czy silniczek moze byc powodem tego ze jak jade i znieniam bieg np:2na 3 lub redukuje z 3 na 2 to auto poprostu gasnie

Może cisnienie paliwa za słabe( regulator lub pompa)?? ale najpierw sprawdż silniczek krokowy

RAFAL26KRS napisał:
ok dziekuje ci za pomoc ale ostatnie pytanie czy silniczek moze byc powodem tego ze jak jade i znieniam bieg np:2na 3 lub redukuje z 3 na 2 to auto poprostu gasnie

tak to jak najbardziej moze byc to dlatego ze ma spadek z obrotów silniczek krokowy cizko chodzi i nie zdaza ustawic przepustnicy na odpowiednie miejsce:) ale jesli to nie pomoze to sprawdz to co napisał mój poprzednik

panowie ale co za klucz idzie do tych 2 srubek ktore trzymaja silniczek krokowy kupilem komplet kluczy wewnetrznych i zaden nie pacuje prawie 3 wewnetrza ale kapke jest tez zamala

O ile dobrze pamiętam idą tam klucze typu torx.

Amortyzatory
Powrót