[159] Obd2 Program. I czujniki parkowania tył .

Auto
159
Dzień dobry wszystkim, poszukuje programu z kablem diagnostycznym .
Czytałem na forum o różnych zestawach i nie wiem który mógłby być dobry , ogólnie chciałbym żeby łączył się z wszystkim .
Mam Delhi interfejs ale nie mogę połączyć się z komputerem , tylko łączy się z ABS i poduszkami i tyle . Nie wiem w czym problem .
Chodzi mi też o czujniki parkowania jak włączyć tylnie są nie działają na liczniku pokazuje tylko przód , czy to coś ma wspólnego z hakiem czy jakiś inny problem .
Proszę o pomoc i podesłanie jaki interfejs mógłby być najlepszy wraz z programami . Opcja BT i USB . Pozdrawiam .:)

Jeśli nie działają czujniki z tyłu to najprawdopodobniej masz uszkodzoną wiązkę. Miałem u siebie to samo, urwały/połamały się 3-4 przewody przy samej wtyczce pod zderzakiem

Jeśli nie działają czujniki z tyłu to najprawdopodobniej masz uszkodzoną wiązkę. Miałem u siebie to samo, urwały/połamały się 3-4 przewody przy samej wtyczce pod zderzakiem

Sprawdzałem jest ok tylko mam pytanie gdzie była by centralka od tego ?

Sprawdzałem jest ok tylko mam pytanie gdzie była by centralka od tego ?

Sprawdziłeś wiązkę i pytasz gdzie jest centralka? To jak sprawdziłeś, bo nie kumam... Chyba jakąś inną wiązkę...
Sama centralka jest w bagażniku po prawej stronie.

Interfejs potrzebny to ELM327 (najlepiej przystosowany pod auta z grupy Fiat), a zdecydowanie najlepszy program to Multiecuscan. Przy jego pomocy łatwo zdiagnozujesz m.in. dlaczego nie działają czujniki.

Interfejs potrzebny to ELM327 (najlepiej przystosowany pod auta z grupy Fiat), a zdecydowanie najlepszy program to Multiecuscan. Przy jego pomocy łatwo zdiagnozujesz m.in. dlaczego nie działają czujniki.

Dzięki , za odpowiedz mam dwa kable jeden to elm327v1.5a i kabel vagkkl z przełącznikami taki niebieski i żaden nie odczytuje samochodu w programie Multiecuscan interfejsy znajduje i nie wiem w czym problem ustawione są porty com1 i com2 i lipa nie łączy się z niczym , już sam nie wiem w czym problem.

Interfejsy muszą być przystosowane do aut z grupy Fiat. Chodzi o usunięcie pewnego rezystora.

Zastanawiam się na dokupieniu Adapterów zielony ... i reszty , Czy zadziała z tymi kablami co posiadam ?

Dzięki , za odpowiedz mam dwa kable jeden to elm327v1.5a i kabel vagkkl z przełącznikami taki niebieski i żaden nie odczytuje samochodu w programie Multiecuscan interfejsy znajduje i nie wiem w czym problem ustawione są porty com1 i com2 i lipa nie łączy się z niczym , już sam nie wiem w czym problem.

ELM musi Ci się połączyć z BODY( mówimy o 159 ) to wtedy możesz "grzebać" wszędzie za pomocą adapterów lub bez. jeżeli Ci się nie połączy z BODY to musisz go przerobić - tak jak pisał [MENTION=25095]magil[/MENTION]. Połączenie ELM tylko z silnikiem nie świadczy o intrfejsie przystosowanym do FIAT-a.

Amortyzatory
Powrót