O ile w stosunku do normalnych wersji było obniżone zawieszenie Sport Pack'a?

• Autor wątku Autor wątku Marcino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcino

Guest
Czy ktos potrafi mi powiedziec o ile bylo obniżone zawieszenie wersji wyposażeniowej sport w alfie 156 przed FL. Wiem że bylo, przynajmniej tak napisali na stronie cuoresportivo.pl w opisie tego modelu. Chce poprostu kupic nowe sprężyny i muszę dobrać obniżenie, a brakuje mi danych.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
w GTA przód 4 cm a tył 3 cm,
ale nie wiem o jaki pakiet ci chodzi

Re: Wersja Sport

Marcino napisał:
Czy ktos potrafi mi powiedziec o ile bylo obniżone zawieszenie wersji wyposażeniowej sport w alfie 156 przed FL. Wiem że bylo, przynajmniej tak napisali na stronie cuoresportivo.pl w opisie tego modelu. Chce poprostu kupic nowe sprężyny i muszę dobrać obniżenie, a brakuje mi danych.

SP były obniżone o ok. 15-20 mm (rozne źródła podają różną wysokość) - najłatwiej będzie wpisać VIN w którejkolwiek wersji EPERa (albo np zadzwonic do ASO) i program wskaże jaką wersje posiadasz. Abstrahując od tego ze na sprężyny (oryginalne) ze sportpacka to się czeka pół roku i więcej :)

marekm napisał:
SP były obniżone o ok. 15-20 mm

Tak jak kolega napisal, ja słyszalem ze jest niższe o 20mm
Alternatywnie zamiast zamawiac oryginaly, kup jakies progresywki np. Eibacha -30mm i będzie lux :wink:

Ii wlasnie takie eibachy mam na oku, lekko uzywane ale i cena niewygorowana, tylko ze ze 147ki. Powinny pasowac jak sadze, a moze sie mylę, jedne obnizaja wlasnie o 30 drugie o 20-25 i wlasnie to mnie ciekawi bo nigdzie w ofercie eibacha takich nie znalazlem.

Czy ze 147 będą pasować do 156 to tego Ci nie powiem, z przodu raczej powinny pasować natomiast nie wiem jak na tyłku.
Marcino napisał:
20-25 i wlasnie to mnie ciekawi bo nigdzie w ofercie eibacha takich nie
Hmm.... a może to są własnie od wersji ze sport packiem, bo obniżenie by sie nawet zgadzalo, chyba wlasnie Eibach dostarcza spręzyny do Sport packa cos tak mi sie matli, ale być może tylko matli......

Amortyzatory
Powrót