• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nowe dywaniki do 156

Siekier

Nowy
Auto
AR 156 1,8TS
Czy ktos z was wymienial moze dywaniki z oryginalnych na jakies zamienniki nówki?
Znalazlem na allegro cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item224602905_dywaniki_alfa_romeo_156_155_166_grub_8_10mm.html
Co sadzicie? Sa drozsze niz pozostale na allegro ale wygladaja tez chyba duzo lepiej. jak jest zazwyczaj ze skrojeniem takich dywanikow - dobrze pasuja?
Jak ktos ma to niech da znaka :)
dzieki

Mi się udało kiedyś na Allegro znalezć orginalne dywaniki do 156, wraz z klipsem z logo AR. przytrzymującym dywanik w miejscu, bo tak to przesuwa się on podnogami jak chce.
Koleś miał 3 komplety po 100zł za komplet, ale sprzedał to na pniu. :(

Ja kupiłem dokładnie od tego samego sprzedawcy co podałeś tylko taki model:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=220550524
Pasują do 156 idealnie, moje nie były szyte z tak grubego weluru bo chciałem wypróbować (p.s. gruby welur łatwiej się brudzi i wyczyścić jest trudniej), ale to kwestia gustu. Wykończenie dałem czerwone pod kolor autka (obszycie zwykłym materiałem) i napis na boku (bo tak najlepiej wygląda) jak na razie się nie ściera i odbarwia. Jeśli chodzi o kolor weluru to mam czarne, ale lepiej pasowałby ciemny szary lub grafitowy. Dodam jeszcze, że dywaniki nie latają po aucie bo są sprasowane od spodu tak że wczepiają się w podłogę "jak rzep".

marcins737 napisał:
kolor to chyba bardziej szary do 156 niż beżowy ??

Tylko szare rzecz jasna! Pewnie z czarnym obszyciem, co do napisu jeszce pomysle - ponizej kolega DJ.iCE pisze ze sie nie sciera i jest calkiem git!

Dj.iCE napisał:
Ja kupiłem dokładnie od tego samego sprzedawcy

Dzieki za info! Glownie mi zalezalo na info czy gosciu szyje na "miare" do konkretnego modelu - chyba sie zdecyduje skoro mowisz ze jakosc ok - bo dywaniki wygladaja na naprawde ladne i wyrozniaja sie sposrod innego badziewia na Allegro :)

Amortyzatory
Powrót