• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

norbiwolow - Kappa 3.0 V6 - prawie jak 166 :)

• Autor wątku Autor wątku norbiwolow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norbiwolow

Guest
Witam
Pozwoliłem sobie zaprezentować moją Lanciette na Waszym forum z 2 powodów.
Pierwszy to bardzo bliskie pokrewieństwo Lancii i Alfa Romeo o włoskim rodowodzie.
Powód drugi to prawdopodobna chęć zmiany Kappy na 156 :)
bardzo mi sie podoba 156 a i właściwości trakcyjne ma ponoć rewelacyjne - jeżeli będzie się prowadzić jak kappa to super. Zakręty jej nie straszne - trzyma się drogi jak przyklejona !!! Silnik bajka - są silniki i sa V-ki :) . Silniczek profesjonalnie zagazowany - bezproblemowa praca - MOTRONIC Wrocław - polecam !!! Kappa wersja LX czyli najbogatsza - rzadko spotykana skóra w kolorze popielatym ( nie alkantara )
rocznik 1995
przejechane 300 tys i chce wiecej :) od listopada 06 zrobiłem ponad 30 tys km
zmiany dokonane od dnia zakupu:
polerowane recznie alufelgi
białe kierunki boczne
zderzaki całe lakierowane
obrysówki
czujnik cofania
profesjonalnie wytłumione wnętrze
filtr powietrza K&N
i wiele części wymienionych jak amory sprężyny itp.

post o mojej V-ce na forum Lancia Klub Polska :
post na LKP

trochę fotek autka:

3f88321b971a5d4d.html

463f586749e88973.html

2a1a8a3f560352b8.html

27616a65f2f792dc.html

83aa5511c54f13d8.html

8e9881c1bbebfdf1.html

71eca94a4f4a59e9.html

a przed Kappą był CIVIC - bardzo dobre zdanie mam o japończykach !!!!

d62442d71757be63.html

814b0225c1f22144.html

a20786c3dc1f9ade.html

mam nadzieję za Kapiszon się podoba :))))

cześć, bardzo ładna ta twoja Lancia; mnie się Kappa kojarzy z Quattroporte IV- mają bardzo podobną linię;pozdro <hello>

coś z fotkami nie tak :(
teraz chyba ok :

a to moje poprzednie auto: :)

mam nadzieję za moja Kappa podoba się posiadaczom włoskich aut :) ?????

Piekny Kapiszon.
Nim przesiadlem sie na włoskie ślicznotki dosiadalem rowniez takiego civica jak Twoj. No ale ile mozna jezdzic kosiarką :P
Kappa piękna.. podobną o maly wlos kupilbym gdy sprzedawalem fiata coupe ale trafilem na okazyjną 146ke i nie żałuje :)
Dokupilem Gtv bo na razie lubie twardo :D

Tapczan kupie za kilka lat :mrgreen:

pozdr
FRED

Bardzo ładna ta Twoja Kappa, zawsze podobał mi sie ten model, niestety nie miałem okazji taką jezdzić, ale chyba musi byc wygodna skoro tyle lat w polskim parlamencie woziły rozpasione tyłki posłów :)
Jedyne co nie trafia w mój gust to felgi :wink:

Idziesz w dobrym kierunku. Zacząłeś od japońca poprzez Lancie aż do Alfy (albo przynajmniej zamierzasz). A co do fotek to bardzo ładnie się prezentuje fura...

dzięki za pozytywy dla Kapiszonka - fura gangsterska ??? w sumie moja praca podchodzi pod gangsta ale legalną - urzad skarbowy - dział egzekucyjny :)

a czemu fele nie ten tego - wiem że trochę małe te 15 - ale narobiłem sie przy nich co niemiara - chyba całą zime popołudniami w piwnicy polerowałem je :) w sumie to widziałbym w mojej Kappie coś jak grandturismo czyli gęste gwiazdy ale jak na razie mam 2 komplety takich samych alusów - jedne maluje proszkowo na zimówki bo polerki zaszłyby na maxa od soli na drogach.

cieszę sie że podoba się Was Kapiszonek - mnie podobają się Wasze 156 ( inne tez jednak 156 jak dla mne najbardziej optymalny wybór ) :)

bardzo ładna Kappa, a tak btw to Alfa 166 i Lancia Kappa mają chyba wspólną płytę podłogową

zgadza się tak wiec to takie jakby "kuzynki " :) :wink: :wink:

Pięknie się prezentuje Twoja Kappa. Jestem posiadaczem także Lancii Dedry, jednak po głowie chodzi właśnie zmiana jej na Kappe SW :)
Miałem okazje jechać Kappa 2.0 a także 2.0 Turbo....wrażenia z jazdy, szczególnie tą drugą, niezapomniane :)

no jak na razie zero kontroli policyjnych a i szacunek na drodze budzi - w korkach jak sie wciskam nikt nie trąbi, grzecznie wpuszcza - full kultura :) jednak ma to auto prestiż na drogach - civica tak pozytywnie nie odbierali :(

a jazda V6 - 204 KM miodzio - dźwięk jak w AR - jak sie wkręca to słychać te moc i agresję limuzyny.

p.s. no i do zawodu mi pasuje :) <eee> <eee> <szczena> <szczena>

Ładna, prawie jak Alfa...:) Ile to pójdzie, zamykałeś licznik? :twisted:

Ładna, też mi się widzi chociaż trochę jest "za zwykła" ale już wersja coupe jest magiczna - dla mnie bomba :)
Szacun za pracę nad felgami, też mnie to czeka.

Fajna chociaz nie gustuje w limuzynach, to jednak wloskie trzybryłowce sa piekne.

licznika nie zamykałem bo za granica jeszcze nie byłem :) a u nas to ryzykownie na tych drogach szaleć ale 170 spoko idzie i nie czuć tej prędkości :)

za zwykła - ????? myślę aby jeszcze szybki przyciemnić i wstawić ksenony - ewentualnie wewnątrz trochę chromu dorzucę :) no i koncówkę wydechu w wersji chrom ale taką od audi tdi

cieszę się że podoba się mój makaroniarski krążownik :)

powoli umacniam sie w przekonaniu do 1,9 JTD :)
teraz tylko szukać
najlepiej :
sedan
czarny
klimatronic
skóra ( podobno welur strasznie się niszczy )
z tempomatem
:)

Amortyzatory
Powrót