No to zaczynamy AR 147 1.9JTD KRIS

• Autor wątku Autor wątku Krysss_88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krysss_88

Guest
Witam wszystkich.
Tydzien temu kupilem Alfe Romeo 147 1.9JTD 2001rok 124tys przebiegu...Brazowy metallic(jak czarna) Sprowadzona z Włoch:) Na wyposazeniu ma 10poduszek ,navi,tel,klima 2 strefowa, bananowa skora, fele 17' itp pierdoly:)
Planowane zmiany jak na poczatek to Chip na 140-150ps...w 90% w tym miesiacu bedzie;]]

Specjalnie dla Daniel156SW zrobilem kilka fotek w plenerze;)

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06fb780e9e96fe09.html]
[/URL]

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna 147 - no i to wyposażenie:)! Felgi przecudne - moje ulubione w 147:D!
Pozdrawiam!

Wrzuć więcej fotek, ciekawi mnie ten kolorek :)

Specjalnie dla Daniel156SW zrobilem kilka fotek w plenerze

Ahh dziękuję, czuje się wyróżniony ;)

A tak na serio to piękna 147, pod każdym względem, tylko pogratulować :) Dbaj o nią! Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
No to masz konkretnie wyposażoną Alfę.
Teraz jeszcze tylko poluj na ramki klubowe i jesteś Alfaholik pełną gębą :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Prześliczna :) daj znać jak się po chipowaniu sprawuje, bo sam się zastanawiam nad przesiadką na diesla w przyszłości, a że standardowo nie są zbyt mocne to bym zchipował. Będziesz miał soft od silnika co wychodzi od 2007 roku (140KM), czy jakiś no-name? :)

P.S.
Szukam takich skór od kilku miesięcy...:P

147

Przepiękny egzemplarz!~Gratuluję wyboru, AR 147 chyba jest troszkę niedoceniana, a bardzo niesłusznie, gdyż to piękne autko :-).
Daj znac jak poszło z czipowaniem, ja mam 1,9 jtd 115KM i też się zastanawiam nad zmianą na 140 koników :-).
Pozdrawiam!

Jak dostane kase to w tym miechu bedzie... Robie w Agma-tuning w GD niby dobra firma i w miare tanio maja z tego co kumpel mowil...
Po chipie dam znac co i jak bo narazie znam tylko cene i przypuszczalna liczbe konikow jaka ma byc:)

pozdro

Ładna Alfa, ale z tymi poduszkami to przesadziłeś bo w 147 montowanych jest 6 airbagów, a nie 10 :)

Hehe, nie ta klasa samochodu, w 147 było max 6 poduszek, sprzedający Ci wcisnął kit, czy sam sobie tak wyliczyłeś?

Ładna alfa, pozdrawiam.

Skoro ja mam 8 w 156 czyli 4 kurtyny, dwie boczne i dwie czołowe to jakie ty masz dodatkowo?kolanowe chyba nie najwyżej chroniące głowę czy coś ?

poduszek jest 6 /czy jak kto woli 8/ - 2 czołowe, 2 boczne i kurtyny przód i tył /z tym że kurtyny też liczy się jako w sumie 2, po jednej z każdej strony. w kurtynach są chyba 4 ładunki, po dwa na każdą stronę, przód i tył. ale w sumie liczy się to jako jedna poduszka bo zawsze odpalane są oba ładunki - i przód i tył właśnie, choć tu mogę się mylić/
też jestem ciekaw co do tego chipa bo nie ukrywam, że też o tym myślę w dalszej kolejności. tez mam wersje 115KM ale czytałem ze bezpieczne optimum dla tego silnika to 140KM i tyle można wyciągnąć bez obaw. można oczywiście wyciągnąć więcej ale to już na własne ryzyko :P
i rozumiem, że nim wgrasz virusik zbadają Ci dokładnie stan silnika. mowie o tym dla tego, że mój znajomy, który ma komis w Niemczech i pół życia zajmuje się handlem autami mówił mi że auta sprowadzane z Włoch w 70% mają kręcone liczniki. ale to wcale nie jest regułą bo jak szukałem auta dla siebie, oglądałem 6-letnią AR147 kupioną we Włoszech, 1.9JTD z autentycznym przebiegiem 93tyś. śmiesznie mało jak na diesla i to wersja 140KM

a Twoja Alfa pięknie się prezentuje.. szczególnie wnętrza idzie mocno pozazdrościć ;) ..bananowa skórka.. mmmmmmmmm

Ostatnia edycja:
Hmm a moze i mowice prawde... Naliczylem 10 znaczkow z tym logiem airbag daltego sie tak upieralem:P

1.Kierownica 2.Deska rozdzielcza pasazer 3.Lewy slupek przod kierowca 4.Na siedzeniu kierowcy 5.Prawy slupek przod pasazer 6.Siedzenie pasazera 7.Prawy srodkowy slupek pasazer 8.Lewy srodkowy slupek kierowca 9.Prawy slupek tyl 10.Lewy slupek tyl

Z tego wynika ze jest 10 ale skoro ta sa kurtyny to zgodze sie ze jest 6 albo 8

ps. tez slyszalem o tych przebiegach jakos niedlugo bede jechal do warsztatu skasowac blad poduszki ktory sam zrobilem odlaczajac kostke przy kierownicy myslac ze to od kierunkowskazu:P bede sie odzywal w temacie jak cos ruszy bo narazie bieda w portfelu:P

Ile byśmy tych poduszek nie mieli to trzeba uważać bo zarówno 156 jak i 147 mają słabą (stosunkowo) budę i poduszki wiele nie dadzą przy większej wpadce :/

Każda AR 147 ma 10 znaczków Airbag, moja również, ale 3 znaczki na słupkach z jednej strony oznaczają całą jedną kurtynę. Koniec tematu ;)

witam!!!piękna ta twoja alfinka!
w tym zestawieniu:kolor-koła-wnętrze-nadwozie prezentuje się bardzo rasowo.widać na zdjęciach że poprzedni właściciel dbał o nią...

gratuluję udanego zakupu i życzę dużo zadowolenia z jazdy tym ślicznym autkiem!

według mnie AR 147 to jedno z naładniejszych aut w tej klasie.super się prowadzi,na 17-kach jedzie jak przyklejona.

pozdrawiam!!!

Piękna 147, dla mnei janładniejszy model z Alf :) Sam na taką poluję, ale coś upolować nei mogę w mojej częsci Polski...

Amortyzatory
Powrót