No i się stało mam Alfę 166 3.0 V6 24V

kubicze

Aktywny
Auto
AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop
Witam!!!
Chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkiem. Drugą Alfą w rodzinie. Po 164 przyszła kolej na 166. Od znajomych dowiedziałem się nawet ostatnio, że moja Alfa jest kobieca:D, bo jest czerwona a dokładnie bordowa.

Poniżej krotki opis:
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Sportronic. Rok produkcji 1999, od trzech lat w naszym pięknym kraju. Samochód ma skromny przebieg 132 kkm (potwierdzony przez specjalistów). Auto ma założona sekwencyjną instalacje gazową LPG.

Oprócz standardowego wyposażenia samochód ma założone 18" felgi aluminiowe dodające mu sportowego charakteru, którego i tak AR 166 nie brakuje.

Na chwile obecną wymieniłem już olej. A czeka mnie jeszcze wymiana dwóch górnych wahaczy z przodu, które przed chwilą zamówiłem (zastanawiałem się nad wahaczami firmy VEMA, ale udało sie kupić TRW), osłony przegubu prawego i uszczelki pod pokrywą zaworów (mam nadzieje że nie pomyliłem nazwy).

Poniżej umieszczam jedno zdjęcie, autorstwa poprzedniego właściciela, jak porobie potrzebne wymiany w samochodzie to zrobie własną galerię zdjęc.

Pamiętam belle z otomoto,w zeszłym roku była wystawiona do sprzedaży.
Piękna,gratuluję :)

zacnie te felgi wyglądają. Do tego ładny kolor którego nie nazwałbym stonowanym ale też nie ujmującym elegancji. Zresztą... ileż można oglądać tylko srebrne/czarne 166. :) Jedyne co mi się nie podoba to automat.... i gaz :P

śliczna alfa!!!
ładnie się prezentuje z ciemnymi szybami i na tych kołach.kolor bardzo ładny i unikatowy...

pozdrawiam i życzę dużo zadowolenia!!!

Bardzo ładna furka!! Gratuluję nowego nabytku! Niech się dobrze sprawuje :)

Bezbłędne serducho... Niestety automat ale żadna ujma - kwestia podejścia.. Gratuluje pięknego samochodu ; )

Auto już po wymianach:
- dwa przednie górne wahacze TRW
- olej w silniku,
- olej w skrzyni biegów ESSO LT
- osłony na przegubach,
- uszczelka pod pokrywą zaworów - oryginalna,

Teraz czeka mnie woskowanie i przygotuje galerię zdjęć.

Pozdrawiam

Super bella. Dostojności jej nie brak a te koła tylko gruntują jej urok. W takiej 166 jedyne co można robić to dopieszczanie bez zbędnych modyfikacji wizualnych... Klasa sama w sobie. Choć dla mnie automat niebardzo, ale i tak pewnie można poczuć 3.0... :)

Pozdrowionka i szerokości!

Aj aj ... mówią, że zazdrość to grzech ale co tam jeden grzech więcej. Zazdroszczę takiej piękności :). Bo Alfa jest jak kobieta, pochłania pieniądze ale Daje tyle Przyjemności...

Bardzo ładne autko. Pamiętam ją z otomoto i nawet byłem zainteresowany ale jednak wygrał diesel. Wcześniej miałem omege MV6 3.0 i jednak za dużo paliła.
Kolorki mamy chyba te same:)

Amortyzatory
Powrót