• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Niunia 147 :) piękna Włosza by pedzaceimadlo :)

• Autor wątku Autor wątku pedzaceimadlo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pedzaceimadlo

Guest
Niunię kupiłem we wrześniu ubiegłego roku.
2001 rok, 2.0 selesspeed, 150 kucy. Fotki zamieszczam dopiero teraz bo wcześniej nie miałem ładnych a te myślę, że dają radę ;) Wymieniłem fabryczną nawigację na DVD, ponieważ navi mi się zepsuła i nie było możliwości naprawy. W momencie zakupu przejechane miała 108 tyś, a teraz 122 tyś. Stoi na oryginalnych 17'' felgach. Brakuje tylko skóry ale celowo nie kupowałem ze skórą bo po prostu nie lubię. Poduszek jest chyba 8 (chyba dlatego, że dokładnie nie wiem :P), kontrola trakcji, tempomat i takie pierdołki... :P Zmiany w wizualne i mechaniczne są w niedalekiej perspektywie. Jeśli macie jakieś pytanka to piszcie :)

Ostatnia edycja:
nice:) szerokości na drodze!!

No! Kolejny Selespeed na drodze! Prawidłowo!

Super, ciekawy kolor, rewelacyjne felgi, spory motor pod maska, nawet ramki alfaholikow sa :D. Tak wiec bat na dach i w droge!
Jedynie co bym proponowal, to przy tych felgach az prosi sie o lekkie obnizenie samochodu...
Pozdrawiam.
- Rafal

Alfa jak Alfa.. ..po prostu piękna!!
A do tego modelu mam szczególną słabość;)
A bywasz może czasem w Poznaniu bo raz czy dwa razy zdarzyło mi się dojrzeć na ulicy taką 147, w tym właśnie nietypowym kolorze:)

pozdrawiam
paweł

Tak, często bywam. Mieszkanie mam w Poznaniu :)
Ja również widziałem taką Alfę, w takim kolorze w Poznaniu. Na św. Marcina stała na światłach. Miała chyba blachy na PO o ile dobrze zobaczyłem.

Fajna 147, ale aż się prosi o obniżenie przy tych pięknych 17";)!

Jeśli już mowa o obniżeniu, to moje pytanie brzmi: czy mogę ją obniżyć na tym zawieszeniu, które mam ? Jakie to jest to nie wiem, pewnie fabryczne, bo raczej nie było wymieniane (jestem pierwszym właścicielem w kraju, a Alfa sprowadzona z Niemiec od pierwszego właściciela). Pytam dlatego, że nie wiem co tak dokładnie w zawieszeniu mam a jak coś mi się zepsuje to od razu do mechanika jeżdżę bo nie znam się na tych sprawach i w ogóle jestem zielony jeśli chodzi o wymianę/części itp związane z Alfą.

Jeśli już mowa o obniżeniu, to moje pytanie brzmi: czy mogę ją obniżyć na tym zawieszeniu, które mam ? Jakie to jest to nie wiem, pewnie fabryczne, bo raczej nie było wymieniane (jestem pierwszym właścicielem w kraju, a Alfa sprowadzona z Niemiec od pierwszego właściciela). Pytam dlatego, że nie wiem co tak dokładnie w zawieszeniu mam a jak coś mi się zepsuje to od razu do mechanika jeżdżę bo nie znam się na tych sprawach i w ogóle jestem zielony jeśli chodzi o wymianę/części itp związane z Alfą.

Masz 17" i się zastanawiasz nad obniżeniem przy naszych pięknych Polskich drogach? Kurczę... albo jesteś kozak, albo chcesz zakatować tą swoją limonkę ;)

Ja bym zostawił jak jest, albo nawet wymienił na 16". Ja mam właśnie takie i w życiu się tak nie nabluzgałem za kierą co teraz :/ nie chcę nawet myśleć co by było gdybym włożył 17".

Masz 17" i się zastanawiasz nad obniżeniem przy naszych pięknych Polskich drogach? Kurczę... albo jesteś kozak, albo chcesz zakatować tą swoją limonkę ;)

Ja bym zostawił jak jest, albo nawet wymienił na 16". Ja mam właśnie takie i w życiu się tak nie nabluzgałem za kierą co teraz :/ nie chcę nawet myśleć co by było gdybym włożył 17".

Spokojnie na 17" dałbyś radę, ja nie narzekam ;) A Alfa piękna. Ktoś może wie jak się nazywa ten kolor?

Gratuluje wyboru

To prawdziwa pieknosc ,elegancja kształtów i sportowe serce cała bella. Gwarantuje zawsze najwyzsza klase jazdy napewno zadowoli nie tylko meska czesc uzytkowników.Dobra rada pamietac trzeba o poswieceniu jej wiekszej uwagi niz kobiecie.Jest szykowna co za tym idzie uszczupla czasami portfel ,ale kazde piekno wymaga duzego wkładu. Zycze szerokiej drogi w razie watpliwosci słuze porada i chetnie wymienie sie informacjami na temat tego selespeeda gdyz posiadam owa pieknosc. pozdrawiam Renia.

Jeśli chodzi o rozmiar felg, to te, które mam, czyli 17-nastki to źle nie jest, bynajmniej na drogach, po których jeżdżę. Nie są może jakieś super ale nie są też najgorsze. Najgorzej jest chyba jak są koleiny, bo rzuca strasznie.

Korzystając z okazji, proszę Was o pomoc. Pisałem już w innym dziale, że muszę wymienić klocki i tarcze z przodu a z tyłu tylko klocki. Moglibyście polecić coś dobrego, najlepiej podać aukcję z Allegro bo zamówię wszystko i pojadę tylko do mechanika żeby mi założył. Chodzi o nie jakieś tanie ani też o jakieś super drogie. Za chęci chciałbym zapłacić max 1300 zł. Czy w ogóle dostanę za taką kwotę ?

Ostatnia edycja:
ładna alfinka ;) i zacny silnik hehe :) a powiedz jak spisuje sie selesspeed ?? idzie dynamicznie i agresywnie na tym śmigać ? ogólnie strasznie ciekaw jestem jak to działa :D ... co do cześci napisz do tomassobb myśle że napewno ci pomoże z załatwieniem części do alfy :)

Jeśli chodzi o rozmiar felg, to te, które mam, czyli 17-nastki to źle nie jest, bynajmniej na drogach, po których jeżdżę. Nie są może jakieś super ale nie są też najgorsze. Najgorzej jest chyba jak są koleiny, bo rzuca strasznie.

Korzystając z okazji, proszę Was o pomoc. Pisałem już w innym dziale, że muszę wymienić klocki i tarcze z przodu a z tyłu tylko klocki. Moglibyście polecić coś dobrego, najlepiej podać aukcję z Allegro bo zamówię wszystko i pojadę tylko do mechanika żeby mi założył. Chodzi o nie jakieś tanie ani też o jakieś super drogie. Za chęci chciałbym zapłacić max 1300 zł. Czy w ogóle dostanę za taką kwotę ?

Tarcze:

! ALFA ROMEO 147 TARCZE ZIMMERMANN SPORT ! (609504766) - Aukcje internetowe Allegro

Klocki:
KLOCKI SPORTOWE FERODO DS-ALFA 156, 147, FIAT (627933108) - Aukcje internetowe Allegro

Jak poszukasz to znajdziesz może taniej jeszcze :)

ładna alfinka i zacny silnik hehe a powiedz jak spisuje sie selesspeed ?? idzie dynamicznie i agresywnie na tym śmigać ? ogólnie strasznie ciekaw jestem jak to działa ... co do cześci napisz do tomassobb myśle że napewno ci pomoże z załatwieniem części do alfy

Nie mam ani jednego, małego zarzutu do tej skrzyni. Jest po prostu świetna. Idzie bardzo agresywnie pojeździć. Nie jeżdżę na trybie city tylko na tiptronicu więc dużo frajdy daje przy wyprzedzaniu redukując biegi. Poza tym jeszcze łopatki przy kierownicy wprawiają w nastrój prowadzeniu bolidu F1 :D

Tarcze:

! ALFA ROMEO 147 TARCZE ZIMMERMANN SPORT ! (609504766) - Aukcje internetowe Allegro

Klocki:
KLOCKI SPORTOWE FERODO DS-ALFA 156, 147, FIAT (627933108) - Aukcje internetowe Allegro

Jak poszukasz to znajdziesz może taniej jeszcze

Dziękuję bardzo za udzielenie informacji, na pewno skorzystam.

Nie mam ani jednego, małego zarzutu do tej skrzyni. Jest po prostu świetna. Idzie bardzo agresywnie pojeździć. Nie jeżdżę na trybie city tylko na tiptronicu więc dużo frajdy daje przy wyprzedzaniu redukując biegi. Poza tym jeszcze łopatki przy kierownicy wprawiają w nastrój prowadzeniu bolidu F1

no i własnie tego wam zazdroszcze hehe w selesspeed ! :D ... może kiedyś się dorobie alfy z tym systemem :) ... pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót