• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Niezawodna metoda na opadającą tylnią szybę

• Autor wątku Autor wątku VIECIO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VIECIO

Guest
W związku że, na forum widziałem kilka postów na ten temat i inni mają z tym problem postanowiłem opisać co można zrobić z tym fantem.

W mojej 146 opadała szyba i strasznie mnie to wkurzało;/ musiałem gałke obwiazać gumką zeby nikt mi nie otworzył szyby.
Ale pewnego popołudnia po dniu cieżkiej pracy wziąłem sie za to:D

Otóż....... nie trzeba kupować całego mechanizmu do wymiany który na allegro kosztuje od 70 -100 zl a w sklepie 150...;/

wiadomo każdy umie chyba zdjąć tapicerke jest to w tej instrukcjii http://91.90.63.31/alfa145/Volume 2/doors bonnet boot 146.PDF zaczyna sie od strony 7 :)
tylko kłania sie angielski ale i tak każdy looka na obrazki tak jak ja:D

Więc wracając do tematu należy zaopatrzyć sie w kilka sztuk opasek zaciskowych:D takich bialych do elektryki koszt b. nieduży ja nie wydałem na wet 3 zł, lepsze to niż 150 zeta;/

Wystarczy naciągnać linki opaskami, które sa zamocowane do konstrukcji drzwi, NIE NALEŻY MONTOWAĆ DO SZYN JEZDNYCH SZYBY BO BEDZIE PROBLEM........

wystarczy naciągnać dół srodek przy klamce i ewentulanie przy szynach ,ale nie na nich.
Mam nadzieje ,ze to pomoże Wam Moi Drodzy:)

Amortyzatory
Powrót