V
VIECIO
Guest
W związku że, na forum widziałem kilka postów na ten temat i inni mają z tym problem postanowiłem opisać co można zrobić z tym fantem.
W mojej 146 opadała szyba i strasznie mnie to wkurzało;/ musiałem gałke obwiazać gumką zeby nikt mi nie otworzył szyby.
Ale pewnego popołudnia po dniu cieżkiej pracy wziąłem sie za to
Otóż....... nie trzeba kupować całego mechanizmu do wymiany który na allegro kosztuje od 70 -100 zl a w sklepie 150...;/
wiadomo każdy umie chyba zdjąć tapicerke jest to w tej instrukcjii http://91.90.63.31/alfa145/Volume 2/doors bonnet boot 146.PDF zaczyna sie od strony 7
tylko kłania sie angielski ale i tak każdy looka na obrazki tak jak ja
Więc wracając do tematu należy zaopatrzyć sie w kilka sztuk opasek zaciskowych
takich bialych do elektryki koszt b. nieduży ja nie wydałem na wet 3 zł, lepsze to niż 150 zeta;/
Wystarczy naciągnać linki opaskami, które sa zamocowane do konstrukcji drzwi, NIE NALEŻY MONTOWAĆ DO SZYN JEZDNYCH SZYBY BO BEDZIE PROBLEM........
wystarczy naciągnać dół srodek przy klamce i ewentulanie przy szynach ,ale nie na nich.
Mam nadzieje ,ze to pomoże Wam Moi Drodzy
W mojej 146 opadała szyba i strasznie mnie to wkurzało;/ musiałem gałke obwiazać gumką zeby nikt mi nie otworzył szyby.
Ale pewnego popołudnia po dniu cieżkiej pracy wziąłem sie za to
Otóż....... nie trzeba kupować całego mechanizmu do wymiany który na allegro kosztuje od 70 -100 zl a w sklepie 150...;/
wiadomo każdy umie chyba zdjąć tapicerke jest to w tej instrukcjii http://91.90.63.31/alfa145/Volume 2/doors bonnet boot 146.PDF zaczyna sie od strony 7
tylko kłania sie angielski ale i tak każdy looka na obrazki tak jak ja
Więc wracając do tematu należy zaopatrzyć sie w kilka sztuk opasek zaciskowych
Wystarczy naciągnać linki opaskami, które sa zamocowane do konstrukcji drzwi, NIE NALEŻY MONTOWAĆ DO SZYN JEZDNYCH SZYBY BO BEDZIE PROBLEM........
wystarczy naciągnać dół srodek przy klamce i ewentulanie przy szynach ,ale nie na nich.
Mam nadzieje ,ze to pomoże Wam Moi Drodzy