[164] Nierównomierne zużycie opon

Auto
164 Q4
Mam nastepujacy problem zewnetrzne krawedzi przednich opon zuzywaja sie znacznie szybciej niż pozostała czesc opony. Dodam że zsprawdzałem ustawienia zawieszenia i wszystkie były prawidłowe kontroluje tez dosyc czesto poziom powietrza wiec te dwa powody raczej odpadaja.

Witam
Zużycie ogumienia wskazuje na to, że koła są zbyt zbieżne. Może masz jakieś luzy w zawieszeniu, pamiętać trzeba, że jakikolwiek luz powoduje zmianę kątów koła. Podjedź do innego warsztatu, może pomiar został źle przeprowadzony.
Pozdrawiam

ustawienia zawieszenia i wszystkie były prawidłowe kontroluje tez dosyc czesto poziom powietrza wiec te dwa powody raczej odpadaja.
Tylko kto to stwierdził skoro się zużywają znaczy ,że nie jest prawidłowe
Ps.Kolego uzupełnij profil bo nawet nie wiadomo o jaki samochód pytasz.

przed regulacją zbierzności polecam wizyte u diagnosty i sprawdzenie na "szarpakach" wszystkich elementów zawieszenia..

Zawieszenie nie posiada żadnych luzów zarowno to jak i pozostałe ustawienia sprawdzałem na niedawno wybudowanej stacji diagnostycznej.
Diagnosta mowił mi że moze to byc cecha specyficzna dla tego samochodu,ale ja jakos przekonania do tego nie mam

Ostatnia edycja:
Zawieszenie nie posiada żadnych luzów zarowno to jak i pozostałe ustawienia sprawdzałem na niedawno wybudowanej stacji diagnostycznej.
Diagnosta mowił mi że moze to byc cecha specyficzna dla tego samochodu,ale ja jakos przekonania do tego nie mam

Specyficzne moze i byc ale dla samochodu ktory mial zmasakrowany przod i przestawiona karoserie... Jesli jednak tak nie bylo to polecam zmiane diagnosty... bo teksty typu: "ten typ tak ma" to moze opowiadac Pan Zdzisiek zlota raczka, a nie diagnosta.
Dobrze, ze nie stwierdzil, ze wszystkie alfy tak maja ;)

Amortyzatory
Powrót