Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
WitamWitam,
Mam problem z Alfą 145 Boxer. Mianowicie podczas jazdy alfa zgasła nagle i od tej chwili nawet dymka nie puści. Gdzie szukać przyczyny? Czujnik położenia wału? POMOCY.
To sprawdź czy jest iskra i paliwo , w boxerze jest łatwy dostęp do świec i wtryskiwaczy, a pompe paliwa słychać ?Po przekręceniu kluczyka i próbie odpalania gaśnie kontrolkawięc to chyba nie immo
To sprawdź czy jest iskra i paliwo , w boxerze jest łatwy dostęp do świec i wtryskiwaczy, a pompe paliwa słychać ?
U mnie tak było jak padła pompa paliwa, rano normalnie pojechałem do pracy a po pracy już nie odpaliłaKontrolka immo gaśnie. Więc szukamy dalej.
Sprawdzę i dam znać. Dziwi mnie to że tak nagle zgasła podczas jazdy.
W prawym górnym roku komory silnika pod czarną plastikową pokrywka są dwie sztuki i jeden zasila pompę (z tego co pamiętam bo nie mam schematu w tej chwili)A więc tak... iskra jest. Pompka podłączona na krótko działa. Jednak nie dochodzi prąd do niej. Czujnik uderzeniowy działa !! Jedyne co mi pozostaje do sprawdzenia to przekaźnik. Wie ktoś który to dokładnie jest?
masz odpowiedz na problem z odpaleniem: brak zasilania w paliwo, może to być również czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym.to dlaczego jak strzykawką wleje paliwo bezpośrednio to pali od dotknięcia?