nie kupujcie alfy i zadnego samochodu na allegro od uzytkownika edison85 -czyt. dalej

• Autor wątku Autor wątku lukaszmdt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszmdt

Guest
witam, przed zakupem pojechalem z kuzynem obejrzec 2 samochody od tego uzytkownika, przez telefon rozmawiajac zapewniał mnie ze samochody sa w bardzo dobrym stanie technicznym ze jest z nimi wszystko ok ze sa wrecz idealne, jeden z nich (sedan) do drobnych poprawek lakierniczych.
Lacznie w 2 strony mialem 900km drogi i jechalem z mysla ze samochod bedzie moj i ze po obejrzeniu dokonam zakupu i bede zadowolony z transakcji. ze sprzedajacym caly czas bylem w kontakcie telefonicznym gdy dotarlem na miejscu zastalem kilkadziesiat poobijanych samochodow lecz przejde do rzeczy i do tych ktorymi ja bylem zainteresowany.

Po obejrzeniu poczatkowym mielismy umowiona wizyte w autoryzowanycm serwisie alfy romeo i bysmy sie tam udali gdyby samochody na sam widok byly ok i nie potafilbym stwierdzic golym okiem wad.

Zaczne moze od sedana
Drobne poprawki lakiernicze - samochod bym porysowany ze wszystkich stron, co do stanu technicznego widocznego golym okiem - przestawiona maska, przestawiony bagaznik (w tresci aukcji bylo ze samochod bezwypadkowy) a tu na 1 rzut oka widac ze bylo cos ruszane i nie zostaly zachowane prawidlowe linie samochodu, kolejna sprawa to luzy na kierownicy, samochod mial wyczerpany akumulator nie szlo go w ogole odpalic,

teraz kilka slow o kombi, stan wizualny ok, ladny od zewnatrz, stan techniczny - daleki od idealu, nie zostalem poinformowany w ogole ze do wymiany na start jest lewy wahacz i to nie wiadomo czy jeden czy wszystkie, do wymiany sprzeglo, luzy na kierownicy, krzywy lewy fotel kierowcy, przebieg w aukcji wpisany ze 79tys km, ogladajac ksiazke serwisowa w 2005 roku byl wpisany przebieg 77150km natomiast na wyswietlaczu zegarowym przebiegu bylo 76259 km czyli jakies niecale 1000km mniej niz w 2005 roku normalnie 8 cud swiata, ze po 4 latach przebieg mniejszy niz byl - od razu widac ze krecony i ze sprzedajacy to straszny oszust ktory wciska kit a jego samochody to budle.

dodam jeszcze taki fakt ze bedac na miejscu zadzwonilem ze jestem i poprosilem o przyjscie wlasciciela to otrzymalem odpowiedz ze na placu sa pracownicy ktorzy wszystko mi pokaza, gdy juz bylem pewnien ze ten samochod nie jest zgodny z opisem allegro oraz slowami sprzedajacego poprosilem pana o przyjscie to powiedziano mi ze prosze zalatwic wszystko z pracowikami na placu a raczej tego auto zlomu ze oni moga mi go sprzedac powiedzialem ze zrobilem tyle km i chce sie z panem widziec to ze nie moze bo teraz jest na budowie i ze wszelkie pytania mam opowiedac przez telefon. co za podejdzie do klienta, opowiedzialem co mi sie nie podoba w tym samochodzie i sprzedajacy nadal mi wciska ze on jest sprawny. zaporoponowalem wiec serwis to odpowiedziano mi jak to sobie wyobrazam ze moge wykupic ubezpieczenie koszt 2x 100zl i jechac na serwis koszt 2x 250 zl i jak mi sie nie spodoba to odstawic, sam juz wiedzialem ze te samochody sa budle to nie pootrzebny byl mi serwis a zazwyczaj kazdy sprzedajacy robi tak ze jezeli na serwisie okaze sie wszystko ok to placi kupujacy jesli nie to sprzedajacy a w tym wypadku mialem zaplacic ja. czyli pokryc koszty 700 zl i oddac samochod jesli by mi sie nie spodobal, zrobilem 900 km na prozno i wydalem 300 zl na paliwo i tych piieniezy i straconego czasu mi nikt nie odda. negatywne komentarze tego uzytkownika jednak sa prawda ktora wypisali inni kupujacy i a ta wiadomosc jest tylko przestroga dla innych aby sie nie dali oszukac na co ja sie nabralem. po zaproponiowaniu dla smiechu sumy 9500 gdy juz odjezdzalem a sprzedajacy do mnie dzwonil bo 9500 plus te koszty naprawy bylo by w sam raz lecz nie wiadomo tak naprawde czy ten samochod nie mial innych wad ukrytych ktoych golym okiem nie widac sprzedajacy od razu bylby na miejscu i mowi mi ze bedzie za 10 min na placu i ze mam poczekac, niestety bylem juz jakies 20 km od miejsca i w ogole nie mialem po co wracac bo i tak bym nie kupil tego bubla bo sprzedajacy to zwykly osztust.

nie dajcie sie nabrac na jakikolwiek samochod tego oszusta - sprowadza buble z wloch i klepie je w swojej dziurze - garazu - szkoda ze nie porobilem zdjec!!!!

jesli chcesz sie rozczarowac to jedz do brodow kolo zielonej gory - powrot gwarantowany bez samochodu i pieniedzy :)
link do jego strony na allegro i jego zlomow

witaj,

niestety takich ludzi jest pełno, obiecują cuda, a okazuje się później że to bubel. Współczuje, ale trudno i trzeba szukać dalej :)

proponuje Ci prześledzić działy "sprzedam" na forach alfy.
allegro, jeśli coś znajdziesz proponuje przedstawić aukcje na http://bezwypadkowe.net , ocenią i CI powiedzą czy warto jest jechać obejrzeć auto. Ewentualnie poprosić kogoś z forum kto mieszka niedaleko aby obejrzał auto

pozdrawiam

Lepszy kwiatek mialem ostatnio. Kumpel poszukiwal 155-tki. Umowione ogledziny z kolesiem jakies 100km w jedna strone, w niedziele rano telefon,z e wyjezdzamy z domu i bedziemy za 2 godzinki niecale. Przyjechalismy na miejsce, a tam auto rozwalone :o Sprzedajacy powiedzial, ze mial zderzenie z sarna w nocy i "zapomnial" nam o tym powiedziec.
Pozatym odpalil silnik i na ZIMNYM oleju i nawet temp cieczy pod odcinke krecil :o
Nie musze chyba mowic jak w tym silniku wszystko rzezilo i stukalo... :/
I takim sposobem po obejrzeniu kilku zwlok AR 155 kumpel kupil mazde 323 :/

najważniejsze byście się nie zrazili po tej przygodzie do marki Alfa Romeo i dalej wytrwale szukali auta!! ja swojego szukałem 3 miesiące i to wcale nie jest długo.
Kumpel z Poznania szukał GTV i też jechał do Zielonej Góry ustawiony już na zakup, na miejscu sie okazało, ze auto jest w fatalnym stanie. Miesiąc później kupił piękną GTV w Warszawie. Także cierpliwość popłaca. A przyjemność z jazdy Aflą.. niedostąpienia ;)
wytrwałości!!

p.s. dobrze, że informujecie o takich lewych sprzedawcach, na pewno inni wyciągną wnioski, to trzeba piętnować

Ostatnia edycja:
za coś takiego temu "gościowi"zrobiłbym jakąś krzywdę!!!
to zwykłe chamstwo i brak szacunku dla potencjalnego klienta!!!

bardzo ciężko jest dziś znaleźć odpowiednie i w dobrym stanie auto,nawet jak się ma nadwyżkę gotówki...

jest tylu kanciarzy i handlarzyków z bożej łaski którzy tylko czekają żeby ludziom wcisnąć chłam!
kiedy ja kupowałem swoją AR 147 też miała być idealna,sprzedający podczas wcześniejszych rozmów poinformował mnie że auto miało malowane 2 elementy i o kilku mniej istotnych drobiazgach.

na miejscu okazało się że były malowane trzy elementy a naprawa oraz lakierowanie pozostawiało wiele do życzenia.znalazłem też jeszcze kilka innych "rzeczy".

jednak super stan auta i nieduży przebieg przemawiały na jego korzyść,no i jest.teraz będę musiał powoli doprowadzić alfę do idealnego stanu.

pozdrawiam i życzę znalezienia tej jedynej i odpowiedniej... alfy!!!

Ja powiem tylko: NORMA.
Na szczescie z wlasnego lenistwa i wygody ograniczylem szukanie aut do jednego wojewodztwa.

Miałem takie dwa przypadki:mad: Jeden pod warszawą auto było w strasznym stanie technicznym a miało być ok....np.5 bieg nie wchodził to gość do mnie,że ,,trzeba wd40 od spodu prysnąć,, auto miało na dodatek około 70 tys.km. przebieg większy....Drugi przypadek to w Gdyni auto miało być bezwypadkowe wiele części wymienione,upewniałem się przez telefon czy jest bezwypadkowe,czy szyby orginalne mówił,że jest ok...Pojechałem gościa nie było tylko starszą wiekiem matke wysłał ....przednia szyba pęknięta i nie orginalna ,auto poobijane...Dzwonie do gościa a on mi mówi,że nie wspomniał o szybie bo to tania sprawa i nie trzeba mówić :mad:
Napisz kolego jakiej alfy szukasz,jakie wypo.,za ile PLN może ktoś z forum akurat wie coś o jakiejś ładnej.Możesz napisać w dziale ,,Kupie,,:)

Ja też już trochę polski przejeździłem szukając alfy i dałem sobie z tym spokój po tym co tam widziałem. Nie z szukaniem alfy, z jeżdzeniem po Polsce. Teraz szukam w odległości góra 2-3godzin samochodem od domu, i dalej nawet sie nie wybieram. Szkoda czasu i pieniędzy...

Ktoś tu napisał dobrze że było trzeba napisać do kogoś z okolicy i powiedzieć by sprawdził. Że tak dodam od siebie jest to mój znajomy ;) Wiem jakie ma auta i wiem jak to jest robione na handel… Niektóre auta ma fajne ale większość to typowe Włochy.

tez już sie zraziłem tą jazda na prożno, teraz mam wypatrzone w płocku troche blizej i tez jak cos bede szukał to w moim wojewodztwie lub niedaleko, a jak to nie wypali to mam z kumplem jechac do niemiec on jedzie dla siebie po samochod wiec tez bym mogl i sie z nim bym zabral.

ja ogolnie szukam 2 samochodow alfki
Alfa Romeo 156
diesel, 1,9 badz 2,4
rok od 2000<
kombi i sedan
z klimą

gdyby ktos mial to prosze o kontakt
nie pisze o cenie zeby nie bylo jak ktos ma a dla mnie bedzie dobra to na pewno przemysle sprawę :)
jestem z grudziądza wiec jak cos to okolice do 150 km

ja ogolnie szukam 2 samochodow alfki
Alfa Romeo 156
diesel, 1,9 badz 2,4
rok od 2000<
kombi i sedan
z klimą

jak masz zamiar wybrać się do niemiec to popatrz sobie tu:
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/...=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=vgxbyv3igihj

http://www.autoscout24.pl/List.aspx...sults=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&zipc=D

jest tyle tego że napewno coś znajdziesz dla siebie

jeśli masz czas i możliwości to lepiej szukaj czegoś za granicą,lepiej zapłacić trochę więcej ale masz świadomość że kupiłeś dobry i pewny samochód.

moja 156 pochodziła z niemiec,samochód był delikatnie poobijany ale absolutnie bez wypadkowy.miała jeszcze oryginalny lakier.

Ostatnia edycja:
szukaj, bądź czujny, nie zniechęcaj się, i trafisz. Moja chodzi jak zegarek.

ja zrobiłem 600km jednego dnia oglądając samochody, a kupiłem 10km od domu... była malowana, ale nie była rozwalona, stan techniczny też w miarę ok. przejechałem 5kkm i nie narzekam.
w sumie mógłbym ją oddać bo wolałbym sedana ale nikt nie da mi 25k za auto, a za mniej nie opłaca mi się sprzedawać...

Amortyzatory
Powrót