Nawracający Błąd 1541

seterah

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gulietta 2011, 2.0 JTDM 140KM
Witam,
Mam problem z moją Giuliettą. Rok 2011, 2.0jtdm 140KM. Walczę z powracającym check engine. A aucie wymieniono zawór czujnik i samą pompę olejową. Uszczelniono miskę, wymieniona śruba spustu miski. Sprawdzono każdą wiązkę i wtyczkę. Mechanik rozkłada ręce. Błąd P1541
Czy ktoś miał problem z nawracającym checkiem? Co jeszcze mogę zrobić?
Auto nie traci mocy, jeździ bardzo dobrze.

No właśnie jej na liście wymienionych uszczelek nie ma. Czyżby to był tylko taki problem?

No może być. Tylko jeżeli była uszczelniana miska olejowa to dlaczego mechanik nie wymienił uszczelki skoro miał ją zdjętą?
Ja u siebie od tej uszczelki zacząłem co prawda w silniku 1.75 ale dużo analogii występuje w tych silnikach. Wymieniona uszczelka smoka, regulator ciśnienia w pompie oraz czujnik ciśnienia oleju i błąd został zażegnany.

Czy może to byś smok nawet jeśli pomiary ciśnienia oleju są prawidłowe? Mierzono kilka razy. Nie ma spadków ciśnienia

Aktualizacja. Uszczelka smoka też wymieniona. Nadal błąd

Regulator ciśnienia pompy oleju wymieniony był na oryginał pierburga czy zamiennik?

Regulator jest zintegrowany z pompą. Pompa oryginał

Regulator nie jest zintegrowany. To element wymienny. Rzuć okiem na części 7.29190.02.0 i 7.07381.00.0.
Jeżeli jest to oryginał pompa i regulator to opcje powoli się kończą. Może akurat trafiłeś na wadliwy egzemplarz.
Najlepiej byłoby podmienić go do samochodu, który nie ma takich problemów albo w drugą stronę mając pewny regulator.

Amortyzatory
Powrót