• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Nawiew jest ustawiony na max, a ledwo dmucha. Zapchany filtr przeciwpyłkowy?

• Autor wątku Autor wątku M@T
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

M@T

Guest
Jak w temacie - ostatnio było dosyć ciepło i włączyłem klimatyzacje, z ciekawości dałem ręcznie nawiew na full, a tu ledwo co dmucha. Jak myślicie, zatkany filtr przeciwpyłkowy? Dodam tylko że mam przejechane 27kKM i nie miałem jeszcze wymiany filtra.
pzdr

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Myśle że od filtra powinieneś zacząc. Tym bardziej że w Polsce w miastach czystego powietrza nie ma

Mat, czy tylko słabo dmucha ? Czy szyby też zaparowane są ?

Tylko słabo dmucha, szyby nie są zaparowane, ale może tylko dlatego że jest ciepło. Ogólnie uważam że słabo dmucha od jakiegoś czasu, bo jak w zimie ustawiłem na full na szybe to też nie wiało za mocno. Teraz ustawiam na max. na nawiewy "na twarz" i słabo wieje w porównaniu co było w zeszłe lato.
pzdr

może się kończyć czynnik chłodzący, warto uzupełnić klimatyzację
ostatnio robiłem to u siebie, po operacji (60 zł) zaczęła chłodzić jak głupia ;)

może się kończyć czynnik chłodzący, warto uzupełnić klimatyzację
ostatnio robiłem to u siebie, po operacji (60 zł) zaczęła chłodzić jak głupia

Tutaj chodzi o siłę nawiewu a nie o skutecznośc chłodzenia. Filtr lepiej wymien, bo na dłuższą mete możesz silnik spalic od nawiewu

jak kupiłem alfe to mi też słabo dmuchało, ale potrzymałem chwile nawiew na full i zaczeła śmigać - tak jakby była przytkana

Amortyzatory
Powrót