Nasza 155 1.8 8v TS.Nasza ślicznotka

Auto
Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Oto Nasza grafitowa ślicznotka...chwale się tu głownie silniczkiem...jak ją kupiliśmy silnik był strasznie zapuszczony.

nono serducho ładnie wypucowane :!: Furka też ładna :D Masz takie samo wnętrze jak ja, bardzo ładne ale mało praktyczne :P

chyba bede musiał sie wkońcu zabrac za silnik w mojej piękności bo az wstyd :oops:

Czemu mało praktyczne?.Ja teraz w planach mam zdjąc pokrywe i pomalować ja rowniez na czerwono a Te wypustki w sensie te linie spolerować na lustro tak jak napis:D...myśle że bedzie świetnie wyglądać:D

alfasound_mania napisał:
Czemu mało praktyczne?.

ponieważ szybko sie brudzi niestety ;// U siebie prałem jakieś 16 miesięcy temu i teraz znowu przydało by sie wyprać :(

ladnie wyglada :) a co z pokrywa robiles? myles czy polerowales?

nie jestem pewien, ale te wypustki skoro sa na kazdej pokrywie maja jakies zadanie - na moj rozum ulatwiaja chlodzenie lub wytracanie ciepla...

Też tak myśle lecz To że je pomaluje a potem delikatnie spoleruje w sensie technicznym nic nie zmieni.Otóż pier zacząłem od polerwoania napisu szlifierką na którą nałozyłem filc plus psata do polerowania metali poczym naszła mnie ochota na malowanie wiec kupiłem spray do malowania zacisków hamulcowych.Na napis nakleiłem szeroka tasme poczy z trudem i mozołem wyciołem kazdą literke dokładnie i malowanie....jedna warstwa...wyschnięcie....druga wartstwa.....wyschnięcie...trzecia warstwa....wyschnięcie.Jeszcze raz spolerowałem napis i włala:D

alfasound_mania napisał:
To że je pomaluje a potem delikatnie spoleruje w sensie technicznym nic nie zmieni
myslalem, ze chcesz je kompletnie usunac, zeby tam bylo plasko. wypolerowanie wierchniej czesci chyba nie zaszkodzi :)

nie nie nie :D chce zeby tylko na czerwopnym tle ładnie połyskiwało jak napis:D

przekroczyłeś dozwoloną prędkość tylko o 150km/h SZOK !!

Rowerzysta albo nie zdawał sobie sprawy z jaką prędkością się zbliżasz albo jest hardkorem ;)

Pozdrawiam

z rowerzystami było spięcie bo ten koleś co macha to był ze mną i mówił żeby poczekali no ale no risk no fun.

Bardzo ładna 155, jeszcze tylko jakieś felgi i żadna Honda jej nie dorówna :-)

Ta Honda już nie może dorównać choć muszę przyznać że też kumpel o nią dba i znośnie wygląda.

sliczna:) i w bardzo rzadkim malowaniu.

Już niedługo chłopaki popstrykam parę fotek , jak na razie alfunia śmiga aż miło , czeka na założenie konkretnego audio , podmiana przedniego zderzaka (ten trochę spękał) i polerka na lato i mamy piękną serię:D

Co do koloru rzeczywiście nie spotkałem się jeszcze na forum z "kimś" o tym samym kolorze.

A jak się ten kolor nazywa? Jakiś szary (Grigio?), ale jak konkretnie?

Amortyzatory
Powrót