Naprawa skrzyni M32 Rzeszów i okolice

hipcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 8v
Panowie ktoś naprawiał z was tą nieszczęsną skrzynie m32 i ma jakiegoś sprawdzonego i polecanego szpeca?? O Leji w krasnym wiem z tym że gość nie wzbudza jakiegoś wielkiego zaufania a i spotkałem się z opinią dość średnią jeśli chodzi o naprawe skrzyni m32.

W okolicy Rzeszowa tylko on, opinie pewnie sam wiesz różne ale robi dobrze, aco się z Twoją dzieje że chcesz robić?

Nie polecę nikogo niestety, ale z ciekawości zapytam - to w 159 1.9 8V też była skrzynia M32? Nie tylko w 1.9 16V?

No niestety też była ta pieprzona m32. A dzieje się u mnie to że na biegach 1,2,3 przy chamowaniu silnikiem słychać odgłosy podobne do padniętego łożyska w kole.

Wszystko posprawdzane już i została tylko skrzynia.

Kurde miałem nadzieje że jest ktoś jeszcze w okolicach kto ogarnia temat tych skrzyn i jest przedewszystkim UCZCIWY bo koniec końców może wyjść że to nie skrzynia a nie chciałbym zapłacić za coś co i tak bedzie sprawne.

No niestety też była ta pieprzona m32. A dzieje się u mnie to że na biegach 1,2,3 przy chamowaniu silnikiem słychać odgłosy podobne do padniętego łożyska w kole.

Wszystko posprawdzane już i została tylko skrzynia.

Kurde miałem nadzieje że jest ktoś jeszcze w okolicach kto ogarnia temat tych skrzyn i jest przedewszystkim UCZCIWY bo koniec końców może wyjść że to nie skrzynia a nie chciałbym zapłacić za coś co i tak bedzie sprawne.

mozesz opisac blizej ten dzwiek? bo czasami tez slysze w Cromie cos jakby wlasnie lozysko wylo. nie ma zasady kiedy to sie dzieje ale bardzo czesto rano jak wyjezdzam do pracy to chwile tak slychac i tez sie zastanawiam czy to nei ta skrzynia czasami

Podjedź może do SziKa w Tyczynie. Wiem, że to trochę taki supermarket naprawczy, bo robią wszystkie marki, ale z mojego doświadczenia goście są tam uczciwi i robią porządnie. Może coś/kogoś doradzą.

No właśnie słyszałęm o tym synchro serwis, robiłeś może tam moyset skrzynie??

Osobiście nie robiłem, ale paru znajomych swoje tam zawiozło i polecali. Były to różne skrzynie nie tylko M32. Tak, tak inne auta też się psują:D. Jeden pacjent ma dość nieszczęśliwą Zafirę, tam to M32 sypie się na potęgę. Zrobili mu ją na łożyskach Timkena i jest zadowolony. Najlepiej tam zadzwoń i dowiesz się o koszty i czas realizacji mniej więcej. A i radziłbym wymieniać wszystkie łożyska jakie są, te z różnicowego również. A potem świeżutki olej 2.8 litra.

synchro serwis polecam - robiłem skrzynię M32 w Bravo naprawdę suuuper.
auto ponad 75 tkm ma od naprawy - nic nie wyje a poprzednio wyło od 50 tkm
warunek wymieniaj WSZYSTKIE łożyska ŁĄCZNIE z mechanizmem różnicowym!!!
koszt ok 1500 pln.

- - - Updated - - -

Panowie ktoś naprawiał z was tą nieszczęsną skrzynie m32 i ma jakiegoś sprawdzonego i polecanego szpeca?? O Leji w krasnym wiem z tym że gość nie wzbudza jakiegoś wielkiego zaufania a i spotkałem się z opinią dość średnią jeśli chodzi o naprawe skrzyni m32.
nie ma dobrej opinii to raz a dwa mi zaśpiewał za naprawę ...4000 tyś!!!

Panowie a jak to wyglada kosztowo? Bo dostałem informację od innego warsztatu, z info co z moją skrzynią:
Skrzynia 5 i 6 bieg trup przesuwka trup dyfer luzy na satelitach.
Był jeden litr mazutu zamiast trzech litrów oleju. Dość.mocno dojechana jest.
Siłownik sprzęgła kaput sprzęgło słabe i poprzypalane.
Cena za kompleksową naprawę skrzyni m32 w mito + zestaw z kevlarem = sprzęgła + dwumas wychodzi w okolicach 7500 PLN.
Czy to czasem nie przesadnie drogo?

Ja robiłem u Leji w Krasnem w 2015r. Zapłaciłem 2800 albo 3200, nie pamiętam. Skrzynia kaput, wchodziła tylko 3.
Po 10 tys km musiałem oddać na naprawę gwarancyjną bo 2 zaczęła piszczeć, naprawili bez zbędnych pytań. W sumie przejechane od naprawy 80tys bez żadnego problemu.

Jeżeli chodzi o fachowca w JTDM to polecam Leszka z Borku starego.
Jeżeli ktoś chce numer to proszę na priv to wyślę.
Facet do najtańszych nie należy ale też bez przesady :P

Robiłem w Łańcucie zaraz po kupnie auta. Do tej pory bez zarzutu.

Amortyzatory
Powrót