• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Naprawa automatycznej skrzyni biegów Alfa 166

Marecki10

Nowy
Auto
Alfa 166 2,4 jtd
Witam wszystkich Borykam się z problemem automatycznej skrzyni biegów w swojej Alfa Romeo 166 z 2,4jtd pod maską Wymieniłem skrzynię bo stara miała brokat w oleju i ogólnie szwankowała Kolega na telefon rzucił 7-10 kg zł. No to wrzuciłem uzywaną z Allegro. Niestety mimo wymiany oleju i płukania skrzynia też leży Mam zdemontować i odesłać Ręce opadają, bo tam sanki trzeba demontować i kupa ogólnie roboty Sam to robię w warsztacie, bo jestem mechanikiem, ale nie naprawiam automatów i tu jest pytanie: gdzie wysłać starą skrzynię żeby ją "tanio" ogarneli i zrobili pożądnie Mam dość wymiana na używki. Chyba, że ma ktoś skrzynię w aucie do rozgrzania i testów i dopiero do demontażu... Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje.

Jesteś mechanikiem i liczysz że coś teraz da się zrobić "tanio" :D ?

Jak polift to sprawdź czy komputer skrzyni (tunel) centralny nie zalała woda. Może szukasz usterki w złym miejscu.

Jesteś mechanikiem i liczysz że coś teraz da się zrobić "tanio" :D ?

Jak polift to sprawdź czy komputer skrzyni (tunel) centralny nie zalała woda. Może szukasz usterki w złym miejscu.
Napisałem "tanio" w cudzysłowiu bo chcę to zrobić porządnie, nie za darmo i w uczciwej cenie. Chcę tym pojeździć i nie liczyć frezy podczas jazdy, gdy zacznie znów zgrzytać albo szarpać. Mam też swojego fachowca od skrzyń ale chcę podzwonić i popytać inne firmy w jakich pieniądzach je robią. Macie sprawdzonych fachowców od skrzyń automatycznych?

Amortyzatory
Powrót