Naklejki, taśmy itp.-czym i jak pościągać ???

kubatron

Nowy
Auto
145 1.6 16V
Witam, mam problem, tzn. pytanie w sumie, czym najlepiej ściągnąć taśme naklejona na dach zabezpieczająca przed porysowaniem jak jest zamontowany bagażnik? I czym bezpiecznie bez śladów ściągać naklejki i zabrudzenia na szybach ? Są jakieś środki do tego specjalne które skutecznie i szybko działaja?

Co do naklejek na dachu nie mam pojęcia, natomiast jeżeli chodzi naklejki na szybie to ja osobiście usuwałem w swojej Alfie 4 naklejki i wszystkie najpierw zeskrobałem paznokciem a potem wytarłem pozostały klej normalnym rozcieńczalnikiem do farb i wszystko ładnie zeszło :) Normalnie mucha nie siada :)

kubatron napisał:
czym najlepiej ściągnąć taśme naklejona na dach zabezpieczająca przed porysowaniem jak jest zamontowany bagażnik? I czym bezpiecznie bez śladów ściągać naklejki i zabrudzenia na szybach ?

Można delikatnie podgrzać suszarką lub zostawić na słońcu, a następnie odklejić.
Resztki kleju zmyć benzyną ekstrakcyjną.

jesli wszystkie rady od kolegów nie pomogą, ale w 90% przypadków pomagają, to mozesz jeszcze kupić specjalny środek do usuwania folii Citrus Cleaner,produkcji 3M, ale mysle ze uda Ci sie sciągnąć folie po podgrzaniu jej, pamietaj zeby sciągać ją delikatnie i powoli!

Amortyzatory
Powrót